«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι «ένας πολύ καλά μελετημένος οδικός χάρτης με 170 έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Πρόκειται για ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως επισήμανε, «στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση του Κράτους και της Οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη Οικονομία, και την εκτίναξη της παραγωγικής δραστηριότητας» και έχει «ρηξικέλευθο χαρακτήρα, γιατί αλλάζει το υπόδειγμα και κάνει την Οικονομία εξωστρεφή και το φορολογικό σύστημα φιλικό προς την ανάπτυξη και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Εξ ου και το όνομα αυτού είναι η Ελλάδα 2.0.».

«Το Εθνικό σχέδιο επιδιώκει να δημιουργήσει πολλές, νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Μαζί, πάντως, με τους πόρους του σχεδίου, ο ιδιώτης καλείται να προσθέσει και τα δικά του κεφάλαια αναλαμβάνοντας το σχετικό του ρίσκο», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «το μέγεθος των πόρων που θα κινητοποιηθούν είναι 57 δισ. ευρώ. Συζητάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα δεύτερο ΕΣΠΑ».

«Όλες οι δράσεις του Σχεδίου έχουν ένα βαθύ αποτύπωμα στην οικονομία και στην κοινωνία, όπως ο βόρειος οδικός άξονας στην Κρήτη ή ο Ε65» είπε ακόμα και πρόσθεσε:

«Το Εθνικό Σχέδιο δημιουργεί μια νέα καθημερινότητα για τους Έλληνες πολίτες. Γίνεται σαφές πως αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο πιστώσεις και δράσεις αλλά και ένα τεράστιο συμβολικό κεφάλαιο που έρχεται σε ρήξη με συμφέροντα. Οι κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου έχουν καταστρωθεί στην Ελλάδα και αφορά την Ελλάδα. Είναι από Έλληνες για Έλληνες. Η κυβέρνηση έχει την ιδιοκτησία όλων αυτών των επιλογών. Το Εθνικό Σχέδιο τακτοποιεί παθογένειες δεκαετιών».

«Η προσπάθεια αυτή που αρχίζει σήμερα σημαίνει μεγαλύτερο πλούτο για όλους μας και μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους. Το σχέδιο δεν αφορά μόνο μια κυβέρνηση, αφορά όλη την Ελλάδα. Η εμβέλεια του μετριέται σε δεκαετίες. Αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Μας αφορά όλους» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις