Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μηταράκης στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός δημιουργίας νέας δομής

Η Μυτιλήνη είναι πάνω στις μεταναστευτικές ροές ενώ υπάρχουν 6.000 αιτούντες άσυλο μέσα στην πόλη

Δεν υπάρχει κανενας σχεδιασμός δημιουργίας νέας δομής ούτε στην ηπειρωτική  Ελλάδα ούτε στα νησιά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

 Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως η Μυτιλήνη είναι πάνω στις μεταναστευτικές ροές ενώ υπάρχουν 6.000 αιτούντες άσυλο μέσα στην πόλη και πως το δημοτικό συμβούλιο της Μυτιλήνης είναι θετικό στο να δημιουργηθεί νέα δομή στο Μαυροβούνι.

 Παράλληλα, αναγνώρισε πως υπάρχει πίεση με το μεταναστευτικό στο κέντρο της Αθήνας ενώ εκτίμησε ότι εντός του έτους θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

 Τόνισε πως η Ελλάδα έχει ζητήσει από την Ευρώπη να βάλει πλάτες στις επιστροφές και να υπάρξει ένας μηχανισμός αλληλεγγύης ώστε οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στην χώρα μας να ανακατανέμονται  στην ΕΕ.

 Ανέφερε επίσης πως θα γίνει αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, λέγοντας ότι θα δημιουργηθούν 20 θέσεις καραντίνας και πως η χωρητικότητα δεν θα επεκταθεί.

 Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για νέα δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, ενώ ανέφερε πως το τελευταίο 9μηνο η Ελλάδα έχει θετικό ισοζύγιο αποχωρήσεων από την χώρα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ