«Για θέατρο του παραλόγου» όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, έκανε λόγο σε συνέντευξή του, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας εξοργιστική την αλαζονική και κυνική, όπως υποστήριξε, συμπεριφορά του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο «Κόντρα», σημείωσε ότι «Συζητάμε το άνοιγμα δραστηριοτήτων με χιλιάδες περισσότερα κρούσματα από αυτά που είχαμε όταν μπήκαμε στο lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι «η κυβέρνηση ανοιχτά πλέον κατευθύνει και καναλιζάρει τη λειτουργία της επιτροπής για να εξυπηρετήσει τις δικές της πολιτικές σκοπιμότητες».

«Σήμερα βλέπουμε τον τραγέλαφο οι διάφοροι υπουργοί να παριστάνουν ταυτόχρονα και τους ειδικούς, προκαταλαμβάνοντας τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής, βλέπουμε τον υπουργό Υγείας να είναι τελείως απών, βλέπουμε τον κ. Γεραπετρίτη, ως άλλος λοιμωξιολόγος, να εισηγείται στην επιτροπή. Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει απολύτως και ολοκληρωτικά τον έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Στην Ελλάδα έχουμε το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη, καθώς ενώ παράγει πολύ αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών, δεν παράγει –όπως βλέπουμε όλοι- τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας», επεσήμανε.

«Η αλαζονεία και ο κυνισμός με την οποία ο κ. Μητσοτάκης προπαγανδίζει το success story της κυβέρνησης» είναι εξοργιστική, υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Την ίδια στιγμή όμως, είπε, η πραγματικότητα είναι άλλη: «τα νοσοκομεία καταρρέουν γιατί η ΝΔ ποτέ δε στήριξε πραγματικά το σύστημα υγείας και δεν πήρε μέτρα για τις μαζικές εστίες υπερμετάδοσης όπως τους χώρους εργασίας, η οικονομική διαχείριση της πανδημίας αποτυγχάνει με τη χώρα να καταγράφει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη, ο εκφυλισμός της Δημοκρατίας είναι εδώ, με τις εικόνες ακραίας αστυνομικής βίας, ενώ βλέπουμε και μια αδιανόητα εδραιωμένη αντίληψη ότι η ΝΔ δικαιούται να διαχειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις και το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν».

«Οι απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, οι λίστες Πέτσα, το σκάνδαλο της Cisco και η παράδοση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων μαθητών σε μια πολυεθνική εταιρεία, όλα αυτά συγκροτούν την εικόνα μιας κυβέρνησης που είναι πλέον επικίνδυνη για τη χώρα», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή στη χώρα έχουμε ένα καθεστώς Μητσοτάκη», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Ένα καθεστώς μιντιακό, διοικητικό, το οποίο αυτό που κάνει είναι να εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», επισήμανε και εξήγησε: «η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο Μαξίμου, η απίστευτη αλαζονεία της εξουσίας, η διαμόρφωση ενός μιντιακού συστήματος που καθημερινά λιβανίζει την κυβέρνηση και συγκαλύπτει πτυχές του έργου της που σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα οδηγούσαν σε παραιτήσεις, όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει ένα καθεστώς Μητσοτάκη».

Σημείωσε, δε, ότι η επιλογή της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής ήταν «αποτέλεσμα της προσπάθειας της ΝΔ να δραπετεύσει από το πολιτικό αδιέξοδο της πλήρους αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας». «Αλλά, ταυτόχρονα, ήταν και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο της κυβέρνησης προς τους καναλάρχες, οι οποίοι δεν πρόκειται να συγχωρήσουν ποτέ στο ΣΥΡΙΖΑ και στο Νίκο Παππά ότι ρύθμισε το τηλεοπτικό τοπίο και επέβαλε για πρώτη φορά να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των καναλιών για τις δημόσιες συχνότητες που χρησιμοποιούν», υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά με το σχέδιο της ΝΔ για το Ταμείο Ανάκαμψης, σημείωσε ότι «το ρυθμό της κυβερνητικής πολιτικής τον δίνει η έκθεση Πισσαρίδη: ιδιωτικοποιήσεις στην ασφάλιση, σάρωση εργασιακών δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών και κατεύθυνση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε μεγάλα συμφέροντα, ένα μοντέλο που εξυπηρετεί τα ολιγαρχικά συμφέροντα στα οποία ο κ. Μητσοτάκης είναι δέσμιος».

Τέλος, αναφερθείς στις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι «η κοινωνική δυσαρέσκεια για τις στρατηγικές αποτυχίες της κυβέρνησης αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται καθαρά». «Η πολιτική φθορά της κυβέρνησης είναι αναντίστρεπτη», πρόσθεσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με μια συνεπή, τεκμηριωμένη, μαχητική αλλά και προγραμματική αντιπολίτευση, θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα και θα εκφράσει αυτή τη δυσαρέσκεια. Είμαστε ενώπιον μιας ανατροπής στο συσχετισμό δύναμης, έτσι όπως αυτός διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2019 και μετά», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις