Σφοδρή αντιπαράθεση μαίνεται ανάμεσα στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, και τον Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος συμμετέχει και στην πρωτοβουλία για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα «Κανένα παιδί μόνο του».

Η δημόσια κόντρα, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς ξεκίνησε όταν ο Απόστολος Δοξιάδης σε ανάρτησή για άρθρο του αναφορικά με τις χορηγήσεις ασύλου, έγραψε ότι αμφιβάλλει εάν ξέρει και καταλαβαίνει ο κ. Μηταράκης.


«Θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει ο Μάρκος Καραβίας, Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, και ο πολιτικός αναβαθμιστής του Νότης Μηταράκης (αυτός μόνο αν ξέρει και αν καταλαβαίνει, που αμφιβάλλω) γιατί το 2020 έδωσε άσυλο μόνο σε 1 στους 10 αιτούντες προστασία τούρκους, ενώ έδωσε σε 9 στους 10 Σομαλούς. Κι αυτό ενώ είναι γνωστό ότι ΟΛΟΙ οι τούρκοι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας είναι διωκώμενοι στην Τουρκία–αλλιώς δεν θα ρισκάριζαν τη ζωή τους να έρθουν όπως έρχονται, και θα έφθαναν ωραιότατα, και φθηνότερα, αεροπορικώς, με τα διαβατήριά τους. Ενώ, αντίθετα, μεγάλος αριθμός των Σομαλών είναι απλοί οικονομικοί μετανάστες».

Η ευθεία επίθεση του Απόστολου Δοξιάδη δεν έμεινε αναπάντητη από τον Νότη Μηταράκη ο οποίος έκανε ανάρτηση στο twitter χαρακτηρίζοντας τον συγγραφέα «οπλαρχηγό του Κολωνακίου».

«Είναι αξιοπρόσεκτη η επιπολαιότητα με την οποία κάποιοι αναλύουν την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και αντιπροτείνουν την χάραξη της εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής. Ένας φίλος μου, τέτοιους αναλυτές τους αποκαλεί “Οπλαρχηγούς του Κολωνακίου”», έγραψε ο κ. Μηταράκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις