«Ζούμε μια έκτακτη, μια τραγική συνθήκη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δείξει ενσυναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών με σκληρή κριτική και προτάσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Οφείλουμε με σεβασμό στην αλήθεια, στους χιλιάδες νεκρούς και στις ανάγκες των ανθρώπων, στην αγωνία στο σήμερα και το αύριο χιλιάδων ανθρώπων για το προσωπικό τους αδιέξοδο να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε και να βρούμε λύσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για να παίζουμε παιχνίδια επικοινωνίας – Ο μέσος πολίτης, οι νέοι απαιτούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τους καταλάβουμε και να δράσουμε αποτελεσματικά στα προβλήματα τους», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι λυπηρό σε αυτές τις συνθήκες, να εμφανίζονται εκείνοι που έχουν αντικειμενικά τη μεγαλύτερη ευθύνη, δηλαδή η κυβέρνηση, να μην καταλαβαίνουν τίποτα και να μη σέβονται την αλήθεια», τόνισε ακόμα.

«Ο πραγματικός κόσμος που αγωνιά και αναζητά λύσεις. Και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης και όσοι τον περιστοιχίζουν. Ο θαυμαστός κόσμος του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Όπου όλα έχουν καλώς. Και το κακό, οι θάνατοι, τα λουκέτα, η αγωνία, η ανασφάλεια, εμφανίζονται σαν φυσιολογική εξέλιξη της πανδημίας. Ή, ακόμα χειρότερα, με μια αλχημεία μακάβρια μέσων όρων και δημιουργικής λογιστικής εμφανίζονται σχεδόν ειδυλλιακά. Γιατί είμαστε καλύτερα από άλλες χώρες! Έτσι δεν λέγεται;», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Γιατί έτσι, η κυβέρνηση καταστρέφει το κεφάλαιο ζωής που είναι απαραίτητο για να υπερβεί η χώρα μια τόσο δραματική κρίση. Την εμπιστοσύνη του πολίτη. Το επαναλαμβάνω: την εμπιστοσύνη του πολίτη. Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν κύριε Μητσοτάκη όταν παρακολουθούν ζαλισμένοι ένα χορό αντιφάσεων, διαχειριστικής ανεπάρκειας και εξόφθαλμης ανικανότητας; Ποια εμπιστοσύνη όταν σας βλέπουν να μοιράζετε χαμόγελα και διαβεβαιώσεις ότι η χώρα βρίσκεται λίγο πριν την εκτόξευση; Ότι με ένα μαγικό τρόπο θα μας μεταφέρετε σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, από την Ελλάδα τις καχεξίας και των χιλιάδων θανάτων στην Ελλάδα του 2.0;», είπε στη συνέχεια.

Παρακολουθήστε απευθείας τη συζήτηση στη Βουλή:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις