Το ΚΚΕ αρνείται τον «ρεαλισμό» της πολιτικής της κυβέρνησης «που ταΐζει με πολλά κέρδη λίγους μονοπωλιακούς ομίλους, το μεγάλο κεφάλαιο, τους λίγους και αφήνει στη φτώχεια και στην ανέχεια τον ελληνικό λαό» τόνισε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του στη Βουλή. Είπε ότι ο ένας χρόνος πανδημίας ήλθε να σκορπίσει στους τέσσερις ανέμους τα περί «αρμονικής συνύπαρξης» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας, «που είναι η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων μικρότερων κομμάτων».

Πρόσθεσε ότι τον χρόνο αυτό αναδείχθηκε ο επιζήμιος και παρασιτικός χαρακτήρας του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα Υγείας «που τελικά στηρίζεται, θησαυρίζει πάνω στις ελλείψεις του δημοσίου». Υπογράμμισε επίσης, ότι αναδείχθηκε η ανάγκη ύπαρξης αποκλειστικά δημοσίου δωρεάν συστήματος Υγείας και κρατικής κοινωνικής πολιτικής Φαρμάκου που θα υπηρετεί μόνο τις λαϊκές ανάγκες, κόντρα στον παρασιτισμό της πατέντας και του φαρμάκου-εμπόρευμα.

«Η πανδημία ήλθε να ξετινάξει για μια ακόμη φορά τον μύθο της περίφημης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έλεγε πως «θα έχουμε εμβόλια επειδή είμαστε στην ΕΕ και τελικά δεν έχουμε επαρκή εμβόλια επειδή είμαστε στην ΕΕ». Επισήμανε ότι «δεν είναι θέμα αποτυχίας της ΕΕ όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα το είπε και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ήταν και είναι πολιτική επιλογή της ΕΕ, διότι το εμβόλιο ως εμπόρευμα έγινε εργαλείο γεωπολιτικών ανταγωνισμών μεγάλων συμφερόντων και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά».

«Όσοι ονειρεύονται “ανθρωπινότερη” την ΕΕ από αυτή που είναι, θα ξυπνήσουν για μια ακόμη φορά απότομα και καταϊδρωμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η πανδημία «ήλθε να αποκαθηλώσει τα “ιερά και τα όσια” του καπιταλιστικού κόσμου ο οποίος έχει στο επίκεντρο, όχι την ικανοποίηση των λαϊκών, των κοινωνικών αναγκών, αλλά την θωράκιση των κερδών των λίγων» σημειώνοντας: «Αυτό θα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής όλων σας την επόμενη μέρα, όταν η πανδημία θα έχει μεν αναχαιτιστεί, αλλά θα είναι εδώ η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο, οι πολιτικές επιλογές εκείνων που θέλουν να φορτώσουν τα σπασμένα και αυτής της νέας κρίσης στις πλάτες των λαών».

«Η ανάπτυξη για την οποία όλοι σας καλλιεργείτε ψεύτικες προσδοκίες στον λαό μας, είναι ανάπτυξη των κερδών των ολίγων και θα πατήσει όπως και πριν πάνω στην άγρια εκμετάλλευση των πολλών, των εργαζομένων» τόνισε.

«Ορατός εχθρός ο καπιταλισμός»

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε στη συνέχεια ότι «μαζί με τον καθημερινό αγώνα για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων, του εισοδήματος, που πρέπει να συνεχιστεί, βγαίνει στον προσκήνιο και η ανάγκη, συνολικά, ριζικών ανατροπών με στόχο μια νέα κοινωνική οργάνωση που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών, με πρώτο φυσικά αυτό της υγείας, της ζωής των ανθρώπων».

«Αόρατος εχθρός είναι ο ιός, όμως είναι πολύ ορατός, ορατότατος εχθρός ο ίδιος ο καπιταλισμός, το σύστημα. Και αυτός δεν γιατρεύεται όπως ο ιός, παρά μόνο ανατρέπεται. Αυτή είναι μεγάλη υπόθεση να συνειδητοποιηθεί από όλους, κυρίως βέβαια από τον ελληνικό λαό» τόνισε. Κάλεσε τον πρωθυπουργό «πριν περάσει στην “Ελλάδα 2.0”, να ασχοληθεί με κάποιες εκκρεμότητες της Ελλάδας “1.0”, καθώς, όπως εξήγησε «το κράτος σας χρωστάει εφημερίες σε νοσοκομειακούς γιατρούς, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, αποζημιώσεις σε πλημμυροπαθείς, σεισμοπαθείς, χρωστά ακόμα και σχολικά γεύματα σε χιλιάδες μαθητές».

Υπενθύμισε ότι υπάρχουν και ζητήματα που έθεσε αναλυτικά και στην πρωτολογία του για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, ειδικά για την εστίαση, και για όλες τις άλλες κατηγορίες και τους τομείς.

Είπε ότι είναι συγκεκριμένες προτάσεις, ακόμα και προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει η ΚΟ του ΚΚΕ και τις οποίες η κυβέρνηση «είτε πετά στα αζήτητα ή βρίσκονται στα συρτάρια σας ακόμη, είτε έρχονται στη Βουλή κάποια και τα καταψηφίζει». «Αλλά κάποια στιγμή, οι εργαζόμενοι, ο λαός θα αποφασίσουν να τα βάλουν κάτω και να κάνουν τον λογαριασμό. Και τότε, να είστε σίγουροι, θα πάρουν πίσω όχι μόνο τα χρωστούμενα, αλλά και θα κάνουν οι ίδιοι κουμάντο στους κόπους τους που τώρα τους κλέβει το σύστημά σας» κατέληξε στην δευτερολογία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις