Την ελπίδα ότι σε δύο εβδομάδες τα πράγματα θα είναι καλύτερα, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ζήτησε συγγνώμη για όσα συμβαίνουν με το λιανεμπόριο.

Μετά τις 15 Απριλίου «όλα θα πάνε καλά» αν τηρήσουμε τα μέτρα, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης. Σχολιάζοντας δε τη σύγχυση που επκράτησε με το λιανεμπόριο, τόνισε ότι είναι «εκνευριστικό» αυτό που συμβαίνει.

Σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104.6, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σε ένα μαραθώνιο και βρισκόμαστε 300 με 400 μέτρα πριν το τέλος και πρέπει να στείλω ένα μήνυμα, να τηρήσουμε τα μέτρα, για να μην ξανακλείσουμε. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να αποδειχθεί ότι το λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει στη μετάδοση. Εάν τηρηθούν τα μέτρα σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά»

Προέτρεψε μάλιστα τους πολίτες να αποφύγουν τον συνωστισμό και να αυτοπροστατεύονται, από τον ιό.

Για τα όσα έχουν γίνει με το άνοιγμα των καταστημάτων και το γεγονός ότι παραμένουν κλειστά τα μαγαζιά σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας σημείωσε:

«Είναι εξαιρετικά φοβερό, εκνευριστικό όλο αυτό που συμβαίνει, ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους, είναι και ψυχολογικά επώδυνο». Υπογράμμισε ωστόσο πως «ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής, κανείς δεν είπε να το ρισκάρουμε σε αυτές τις τρεις περιοχές. Ακούμε την επιτροπή, καταλαβαίνουμε ότι αυτό μας προκαλεί ζημιά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε τις αιτιάσεις περί αδικίας προς τη βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι κάθισε και μέτρησε «πόσες μέρες λειτούργησε η αγορά της Θεσσαλονίκης» μέσα στο 2021 και διαπίστωσε ότι λειτούργησε 37 μέρες περισσότερες από την Αθήνα». «Ξέραμε», είπε, «ότι ο Απρίλιος θα ήταν ο χειρότερος μήνας της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις