Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιώργος Κώτσηρας στα Παραπολιτικά 90,1: Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια αναμορφώνεται το οικογενειακό πλαίσιο

Βαθιά κοινωνικό ζήτημα η συνεπιμέλεια τέκνων σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης

«Η συνεπιμέλεια τέκνων που προωθεί με νομοσχέδιο το αρμόδιο  υπουργείο είναι ένα ζήτημα βαθιά κοινωνικό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο,  ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

 Παράλληλα, ο κ. Κώτσηρας ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια αναμορφώνεται το οικογενειακό πλαίσιο και λύνει προβλήματα  που είχαν δημιουργηθεί, ενώ ξεκαθάρισε ότι αποκλειστικός και μόνος γνώμονας είναι το παιδί.

 Ανέφερε πως το νομοσχέδιο είναι ένα εργαλείο στα χέρια του δικαστή ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή επικοινωνία του παιδιού με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει στο ίδιο σπίτι ενώ διαμορφώνει ένα πλαίσιο που θα διευκολύνει ώστε μια υπόθεση να μην φτάσει στο δικαστήριο.

 Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τον κανονισμό της ευρωπαϊκής εισαγγελίας είπε πως ψηφίστηκε διάταξη που ενισχύει την δυνατότητα διεθνούς συνεργασίας της χώρας ώστε να αντιμετωπίζονται οικονομικά εγκλήματα.

 Αναφερόμενος στην πανδημία ο κ. Κώτσηρας υπογράμμισε πως η πανδημία έχει πλήξει όλες τις δραστηριότητες της κοινωνίας και προκαλεί μεγάλη πίεση στο σύστημα της Δικαιοσύνης.

 Τόνισε, τέλος,  πως γίνονται προσπάθειες για ένα λελογισμένο βήμα επανεκκίνησης των δικαστηρίων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ