Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιάννης Δαγρές στα Παραπολιτικά 90,1: Πολύ σωστή και ευγενής ιδέα τα self test, αλλά έγινε τσαπατσούλικα

«Κανονικά πρέπει και αυτά να επιστραφούν και να έρθουν κανονικά μονοδοσικά self test», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ

«Εμείς βάζουμε ήδη πλάτη και με το παραπάνω αλλά πρέπει να βάλει πλάτη και η κυβέρνηση να τα κάνουμε σωστά τα πράγματα, δηλαδή να γίνεται μια νοικοκυρεμένη δουλειά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές αναφορικά με τα self test.

«Η κυβέρνηση είχε μια πολύ σωστή και ευγενής ιδέα να μπορέσει να γίνει ένας προ-συμπτωματικός έλεγχος στον πληθυσμό αλλά κάντε το σωστά, νοικοκυρεμένα, υπεύθυνα, επαγγελματικά, όχι έτσι τσαπατσούλικα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διάθεση των self test από τα φαρμακεία, ο κ. Δαγρές διευκρίνισε: «Εμείς καλούμαστε να σηκώσουμε ένα κολοσσιαίων διαστάσεων έργο, καλούμαστε κάθε εβδομάδα να δίνουμε σε εκατομμύρια πολίτες από μια συσκευασία self test για να την κάνουνε στο σπίτι και αντί να έχουμε μονοδοσικές σφραγισμένες, έτοιμες, επαρκείς συσκευασίες με όλα τα εξαρτήματα μέσα για να μπορούμε να δίνουμε εύκολα και γρήγορα και με ασφάλεια στον κόσμο να φεύγει αντ’ αυτού αυτά που είδαμε χθες που ήρθανε σαν πρώτη δόση αυτών των test, ήταν μια συσκευασία μεγάλη η οποία είχε μέσα τα τέσσερα διαφορετικά εξαρτήματα ενός ολοκληρωμένου κιτ ενός self test, χύμα, ξεχωριστά μεταξύ τους σε 25άδες που θα πρέπει εμείς να καθίσουμε να τα συναρμολογήσουμε αυτά τα πράγματα».

«Όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο, ήταν πολύ αιφνιδιαστική εξέλιξη, δεν το περιμέναμε αυτό», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης πάνω σε αυτό, αυτό που ξέρουμε είναι ότι αυτή θα είναι η μοναδική φουρνιά που θα έχει αυτό το σοβαρότατο ελάττωμα. Γιατί αυτό δεν ήταν συσκευασία self test για να δίνονται στους πολίτες, αυτό είναι συσκευασία για να γίνονται σε μικροβιολογικά κέντρα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Το να κάνουμε για 2-3 πολίτες το καταλαβαίνουμε αυτό αλλά για εκατομμύρια κόσμου δεν γίνεται. Μας έχουν πει ότι οι επόμενες παραδόσεις θα είναι σε ατομικές συσκευασίες», πρόσθεσε ο κ. Δαγρές.

Αναφερόμενος αντιδράσεις των φαρμακοποιών, ο αντιπρόεδρος ΠΦΣ εκτίμησε ότι κανονικά πρέπει και αυτά να επιστραφούν και να έρθουν κανονικά μονοδοσικά self test, για να μπορούμε -όπως είπε -με ασφάλεια και γρήγορα να τα δίνουμε στους πολίτες.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο τα self test να λειτουργήσουν σαν κίνητρο για την αύξηση της κατανάλωσης στα φαρμακεία, ο κ. Δραγές απάντησε: «Αυτό δεν ισχύει με τίποτα σας το υπογράφω, δεν παίρνει κανένας τίποτα. Μπαίνει περισσότερος κόσμος και δεν αγοράζει τίποτα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ