Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλακιωτάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Στοχευμένες παρεμβάσεις για την αναθεώρηση των πρωτοκόλλων για όσους ταξιδεύουν με πλοία

«Τα εν λόγω πρωτόκολλα θα είναι έτοιμα εντός του Απριλίου», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας

Στοχευμένες παρεμβάσεις για την αναθεώρηση των πρωτοκόλλων για όσους ταξιδεύουν με τα πλοία, προανήγγειλε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, λέγοντας ότι τα εν λόγω πρωτόκολλα θα είναι έτοιμα εντός του Απριλίου.

Ο κ. Πλακιωτάκης διευκρίνισε ότι θα συμπληρώνεται και ηλεκτρονικά πλέον η φόρμα για τους ταξιδιώτες ενώ πέρυσι η φόρμα ήταν χειρόγραφη.

Ακόμη σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν έμειναν τα νησιά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ο υπουργός ανέφερε ότι θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ τόνισε πως οι ακτοπλοϊκές εταιρίες είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν τα νησιά.

Παράλληλα επισήμανε πως ο κλάδος της κρουαζιέρας χτυπήθηκε ιδιαίτερα από την πανδημία ενώ είπε πως για την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας.

Τέλος τόνισε πως το 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021 υπήρξε σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών και επέκρινε την Τουρκία για την στάση της στο Αιγαίο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ