Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το υγειονομικό προσωπικό έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος στους ώμους τους και είναι οι στυλοβάτες της υγείας και της κοινωνίας μας

Παγκόσμια ημέρα Υγείας σήμερα (7 Απριλίου 1948 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).  

Μια ημέρα που φέτος θα μνημονευτεί εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 και μάλιστα στην χειρότερη ίσως, μέχρι τώρα, έξαρση της.

Όλος ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες και επικίνδυνες υγειονομικές καταστάσεις, τέτοιες που είχε να ζήσει από εδώ και 100 χρόνια. 

Η πραγματικότητα που ζούμε έχει πλήξει τη ζωή μας, την υγεία μας, την κοινωνικότητα μας, έχει προκαλέσει το φόβο, ενώ ζούμε σε ένα καθεστώς ανασφάλειας που κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια να προβλέψει, πότε θα τελειώσει. 

Όλη αυτή η κατάσταση μάλιστα έχει δοκιμάσει παγκοσμίως τα κρατικά συστήματα υγείας, όπως και το δικό μας, τα οποία βρίσκονται στα όρια τους.

Το μόνο όπλο μας ενάντια στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός μας, ο οποίος ξεκίνησε και εξελίσσεται δυναμικά και αποτελεί την ελπίδα της επανόδου μας στην κανονικότητα. Ταυτόχρονα σε πολλά προοδευμένα Κράτη, ήδη γίνονται έρευνες για την εξεύρεση φαρμάκων ικανών να θεραπεύουν τον κόσμο και να αποτρέπουν το θάνατο. 

Ωστόσο σήμερα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους σύγχρονους ήρωες της εποχής μας. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από το υγειονομικό προσωπικό μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, που σήμερα τόσα πολλά περιμένουμε από αυτούς. Έχουν σηκώσει δυσανάλογο βάρος στους ώμους τους και είναι οι στυλοβάτες της υγείας και της κοινωνίας μας.

Σε αυτούς προσωποποιείται φέτος η παγκόσμια ήμερα υγείας και τους αξίζει ένας τεράστιος έπαινος και ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Και ταυτόχρονα:

«Γράφτηκε» και «παίχτηκε» χτες άλλο ένα επεισόδιο του σήριαλ της ομάδας υγείας ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα η ομάδα υγείας ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτύρεται, προφανώς επειδή οι ασθενείς των εμφραγμάτων, θα έχουν μια δέουσα και εξειδικευμένη φροντίδα, την στιγμή που,  ως τώρα, δεν είχαν! 

Αυτό υπερβαίνει τα όρια της αντιπολίτευσης. Αγγίζει τα όρια εμμονής. 

Η “ξακουστή”, πλέον, ομάδα, διέπρεψε, για άλλη μία φορά, στις ανακρίβειες και τα ψεύδη !!!

Την πόνεσε, που το DETOX του Νοσοκομείου μας, από μια συνηθισμένη δομή, που την παρέδωσε η προηγούμενη Διοίκηση, αναβαθμίστηκε σε “ΞΕΝΩΝΑ” επιπέδου πέντε (5) αστέρων.

Την πόνεσε, που τα κρεβάτια της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, αυξήθηκαν, από πέντε (5), που τα παρέδωσε, σε δώδεκα (12), (κάποια από αυτά μόνο για ασθενείς Covid-19).

Την πόνεσε που, μετά από δέκα (10) χρόνια, από τα οποία τα πεντέμισι (5,5) Κυβερνητικής Θητείας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το Νοσοκομείο απέκτησε, ξανά, πλήρως εξοπλισμένη και αυτόνομη, Μονάδα Εμφραγμάτων.

Μονάδα Εμφραγμάτων και όχι Αιμοδυναμικό Εργαστήριο εγκαινιάστηκε (τουλάχιστον ως τώρα).

Και όλα αυτά, σε περίπου ένα (1) έτος.

Ειλικρινά με όλα αυτά, μία είναι η απορία: Κανένας γιατρος σε αυτήν την ομάδα, που να γνωρίζει, δεν έχει εξηγήσει στους υπολοίπους την διαφορά των δύο;;;

Αλλά, μάλλον, σε αυτή την Ομάδα έχει χαθεί κάθε όριο και μέτρο.

Κοινοποιούμε (παρότι έχει ήδη κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ και στα ΜΚΔ από χτες) και φωτογραφία της νέας ΥΠΑΡΚΤΗΣ (!!!) μονάδας εμφραγμάτων, γιατί αν κανείς διαβάσει την ανακοίνωση της ομάδας υγείας ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει διαβάσει ειδήσεις, θα πιστέψει ότι βρίσκεται προ οφθαλμαπάτης!

Και λίγο συστολή κύριοι! 

Ας έχετε το θάρρος να επιβραβεύσετε κάτι καλό, που, πως να το κάνουμε (;), επι των ημερών σας, δεν έγινε.

Όσο σκληρό και να ναι για εσάς, παραδεχθείτε το.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ