Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Βόμβα» Βορίδη στα Παραπολιτικά 90,1: Πρόωρες εκλογές μόνο εάν…

Ποια πιθανότητα άφησε ανοιχτή ο υπουργός 

Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής τους προθεσμίας, παρά την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

 Παράλληλα, ο κ. Βορίδης άφησε να εννοηθεί ότι πρόωρες εκλογές είναι πιθανό να γίνουν όταν συμβεί κάτι χειρότερο από αυτό που βιώνουμε σήμερα.

 Αναφορικά με τον πανδημία ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως η πανδημία είναι μια δύσκολη κατάσταση και πως τα περιοριστικά μέτρα από το παρατεταμένο lockdown καταρρέουν εκ των πραγμάτων ενώ τόνισε πως η επιτροπή πρέπει να βρει τις βαλβίδες αποσυμπίεσης…

 Ανέφερε πως λύση για το σταδιακό άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων είναι ο εμβολιασμός που προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όπως η χρήση των ατομικών μέτρων προστασίας.

 Αναφορικά με τις εκθέσεις για την διαφθορά είπε πως η εικόνα της χώρας βελτιώνεται σημειώνοντας πως έχουν πολλά να γίνουν.

 Τόνισε πως νομοσχέδιο που θα έρθει στη βουλή δημιουργεί ένα ενιαίο και συγκροτημένο σύστημα εσωτερικού ελέγχου του δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τον σύμβουλο ακεραιότητας είπε πως θα καλύψει τις ανάγκες υπαλλήλων που έρχονται αντιμέτωποι με διλλήματα, όπως ενδεχόμενη σεξουαλική παρενόχληση.

 Για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι έρχονται απολύσεις συμβασιούχων στους δήμους, είπε πως πολιτική αποτελεί η μείωση του λεγόμενου έκτακτου προσωπικού και οι συβάσεις ορισμένου χρόνου. Ξεκαθάρισε ότι οι πάγιες ανάγκες θα καλυφθούν με ειδικό τρόπο.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ