Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κουρουτός (πρόεδρος ΟΙΕΛΕ) στα Παραπολιτικά 90,1 για self test: Έπρεπε να ληφθεί μέριμνα από την πρώτη στιγμή

«Οι εκπαιδευτικοί προσήλθαν στα φαρμακεία να πάρουν το test και ξεκινάει ένας αγώνας»

«Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα αφορά την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών και έπρεπε να ληφθεί μέριμνα από την πρώτη στιγμή. Εμείς γνωρίζαμε το πρόβλημα ποιο είναι γιατί μόνο 3.500 εκπαιδευτικοί είναι δηλωμένοι ότι διδάσκουν στα Λύκεια ενώ είναι πάνω από 4.000 ιδίως στα ξένα σχολεία και αυτά IB είναι σχεδόν όλοι αδήλωτοι».

Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, Μιχάλης Κουρουτόςαναφορικά με τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τον αποκλεισμό από τα self test αδήλωτων εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων.

«Οι εκπαιδευτικοί προσήλθαν στα φαρμακεία να πάρουν το test και ξεκινάει ένας αγώνας. Μια λυση είναι αυτή που είπε η κα Πελώνη, μακάρι να εφαρμοστεί, δηλαδή θα πρέπει να προσέλθουν αυτοί οι οποίοι είναι αδιόριστοι ή δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν self test σε δημόσια αρχή, θα το πάρουν και θα καταγραφούν. Εδώ ξεκινάει και η επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος αυτοί οι άνθρωποι να δηλωθούν επιτέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Την πραγματικότητα αυτή θα μπορούσαμε να την διαπιστώσουμε εύκολα αν υποχρεωνόντουσαν οι εργοδότες όλοι να δηλώσουν το προσωπικό τους στο my school, δυστυχώς δεν έχουν υποχρεωθεί», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τους οδηγούς και τους συνοδούς των σχολικών, ο κ. Κουρουτός σημείωσε: «Δεν υπάρχει πρόβλεψη καμία. Φανταστείτε σ’ ένα χώρο τόσο στενό να υπάρχουν δύο άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάνει test. Πριν από λίγο μίλησα με τον γενικό γραμματέα και μου είπε ότι προσπαθούμε να το λύσουμε και αυτό».

«Κάποια σχολεία έκαναν την πονηράδα να πούνε ελάτε Κυριακή βράδυ να σας κάνουμε εμείς το test αυτό δεν καλύπτει τίποτα γιατί δεν θα δηλωθούν ούτε οι θετικοί ούτε οι αρνητικοί», επισήμανε ο ίδιος.

«Κανονικά πρέπει να το κάνει η περιφερειακή εκπαίδευση και εγώ έχω τη βεβαίωση ότι θα γίνει από δημόσια αρχή γιατί ο εργοδότης θα προσπαθήσει να κρύψει πάλι και αυτή τη στιγμή δεν θα είναι εις βάρος των οικονομικών του συμφερόντων θα είναι εις βάρος της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, της κοινωνίας δηλαδή. Έτσι πρέπει να το δει η κυβέρνηση», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ