ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ «ΚΑΣΤΟΣ-ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΥΔΡΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Share:

Ενίσχυση με τρία δρομολόγια την εβδομάδα της γραμμής Καστός-Κάλαμος-Νυδρί, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε έγγραφο ως απάντηση στην επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, με το οποίο ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υπογραφή σύμβασης, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης της δρομολογιακής γραμμής «Καστός-Κάλαμος-Νυδρί και επιστροφή», για εκτέλεση τριών δρομολογίων την εβδομάδα

Ικανοποίηση για την θετική ανταπόκριση του Υπουργείου, καθώς για την Περιφερειακή Αρχή αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση των μικρών νησιών, όπως αυτά της Π.Ε. Λευκάδας

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στο αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έτσι όπως αυτό εκφράστηκε με επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, για ενίσχυση της δρομολογιακής γραμμής «Καστός-Κάλαμος-Νυδρί και επιστροφή».

Σύμφωνα με την απάντηση, η οποία εστάλη από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα από τη Δ/νση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, η διασύνδεση των δύο μικρών νησιών (Καστός και Κάλαμος) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με τη Λευκάδα ενισχύεται για την περίοδο έως και 2 Μαΐου 2021 με εκτέλεση τριών δρομολογίων την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη), με Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο, με αφετηρία το λιμάνι του Καστού.

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της ενίσχυσης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών των μικρών νησιών, όπως είναι στην Π.Ε. Λευκάδας, ο Καστός και ο Κάλαμος, καθώς η διασύνδεσή τους με τη Λευκάδα θεωρείται άμεσης προτεραιότητας για την Περιφερειακή Αρχή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου με θέμα: «Συμβάσεις Covid 19 στη γραμμή ΚΑΣΤΟΣ-ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΥΔΡΙ και επιστροφή», ως απάντηση στην επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας:

«Επί σχετικής, σας ενημερώνουμε, ότι με την έκδοση της αριθμ. 2252.1.1/21444/2021

Κ.Υ.Α. «Χρηματοδότηση συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας Υπηρεσίας του άρθρου 127 του ν. 4764/20 (Α΄ 256)», (B’ 1228) και της Υ.Α. Αρίθμ. 2252.1.1/24686/21/06-4-2021 «Συμβάσεις ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας του άρθρου 127 του ν. 4764/20 (Α’ 256) για την περίοδο έως και 02.5.2021» (Β’ 1436), δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπογραφή σύμβασης στο πλαίσιο εξυπηρέτησης της δρομολογιακής γραμμής “ΚΑΣΤΟΣ-ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΥΔΡΙ και επιστροφή”, για Ε/Γ- Δ/Ρ πλοίο, με αφετήριο λιμένα τον Καστό, και με εκτέλεση (03) τριών δρομολογίων την εβδομάδα (τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη)».

Previous Article

Επιβεβαιώσεις των θετικών self test από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Next Article

Αναφορά Μπιάγκη στο Υπουργείο Τουρισμού για ΙΕΚ Κέρκυρας

Σχετικά Άρθρα