Δημήτρης Μπιάγκης: «επιχειρήσεις ζουν την δική τους πανδημία.. Αυτήν της ολοσχερούς οικονομικής καταστροφής»

Share:

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Πέμπτης 15-4-2021 στη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για τη μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Βασικά Σημεία της Ομιλίας του Βουλευτή ήταν τα εξής:

Η εποχή των Μνημονίων φαντάζει πια μόνο ως «ένα κακό όνειρο» μπροστά στον εφιάλτη που βιώνουμε σήμερα. H σημερινή οικονομική συνθήκη είναι πιο σκληρή και απάνθρωπη από ποτέ. Οι επιχειρηματίες ζουν τη δική τους πανδημία, αυτήν της ολοσχερούς, οικονομικής καταστροφής. Το αύριο των επιχειρήσεών τους είναι αβέβαιο. Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η διατήρηση των ήδη υφισταμένων επιχειρήσεων και σε δεύτερη φάση η διαδικασία έναρξης μιας νέας επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις, δυστυχώς, κλείνουν, τα λουκέτα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Οι Κερκυραίοι-και εν γένει οι νησιώτες-βιώσανε δυσανάλογα την υγειονομική κρίση της πανδημίας. Μάλιστα, το κράτος δεν έπραξε όσα θα όφειλε σε αυτή τη συγκυρία, καθώς δεν μερίμνησε ούτε για τα πιο απλά, τα πιο βασικά, την προστασία και τη συνοχή της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, και το Επιμελητήριο του νησιού, ένας φορέας που χρειάζεται ο επιχειρηματικός κόσμος περισσότερο από ποτέ αυτές τις κρίσιμες ώρες, να παραμείνει χωρίς έμψυχο δυναμικό, απαραίτητο για την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Φανταστείτε το ΓΕΜΙ να μετακομίζει στα Ιωάννινα κύριε Υπουργέ, λόγω έλλειψης προσωπικού αυτό και μόνο είναι τραγικό και να το συζητάμε.

Κλείνοντας την Ομιλία του ο κ. Μπιάγκης τόνισε ότι: «Είμαστε αντίθετοι με τη στενά Συντηρητική σας προσέγγισή και την πολύ παρωχημένη πολιτική αντίληψή σας. Δεν γίνεται πια να χρυσώνετε το χάπι στον ασθενή. Πρέπει να κοιτάξετε σε βάθος την ίδια την ασθένεια και την ίδια την παθογένεια του συστήματος που βρίσκεται στις πολιτικές που εσείς προωθείτε, υπογράφετε, συμφωνείτε και υλοποιείτε. Το πρόβλημα εδράζεται στην κατεύθυνση που εσείς οι ίδιοι δίνετε στην αγορά».

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομιλία του Βουλευτή στον παρακάτω σύνδεσμο:

Previous Article

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Αμείλικτα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την Φαραωνική «επένδυση» στο ακίνητο του πρώην Club Mediteranne, από την εταιρεία “Corfu Gardens AK.TE.XE. Sani-IKOS Resorts”

Next Article

Τοποθέτηση του Βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τα προβλήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών

Σχετικά Άρθρα