Σχόλιο του Βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την τουριστική επανεκκίνηση

Share:

Ο κ. Θεοχάρης με τυμπανοκρουσίες ανακοινώνει ξανά και ξανά το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου. 
Χωρίς σχέδιο και με τους γνωστούς αποτυχημένους ερασιτεχνισμούς που κοστίζουν στη δημόσια υγεία και υποβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν.
Παραμένουν αμείλικτα τα ερωτήματα, αν θα καταφέρει ο Τουρισμός να επανακάμψει και πάλι ως ατμομηχανή της εθνικής μας οικονομίας, δίδοντας πνοή στον κόσμο του που αγωνιά για το αύριο. 
Λέμε ευθέως στον κ. Υπουργό πως η έλλειψη οργανωμένου σχεδίου θα εγκλωβίσει τον κλάδο στις περσινές παλινωδίες με τα οικτρά αποτελέσματα.
Πρόκειται για ουσιαστικό εμπαιγμό, όταν καλούνται ξενοδόχοι και επαγγελματίες τουριστικών καταλυμάτων να μπουν στη μάχη του ανοίγματος του τουρισμού, όντας οικονομικά και ηθικά καταρρακωμένοι, στερούμενοι και την ελάχιστη χρηματική ρευστότητα που διέθεταν, ταυτόχρονα υπό το σοβαρό κίνδυνο να τεθούν εκτός χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο.
Είναι πέρα από κάθε λογική, όταν επιλέγεται αδικαιολόγητα να μην ενταχθούν στα μέτρα επιδότησης εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, οι εργαζόμενοι των τουριστικών γραφείων και οι επιχειρήσεις τους που διακινούν το 85% περίπου του οργανωμένου τουρισμού της χώρας και απασχολούν περίπου 30.000 εργαζόμενους.
Είναι επιπλέον, ανήκουστο για έναν Υπουργό της Ανάπτυξης, τον κ. Α. Γεωργιάδης εν προκειμένω να μιλά για άνοιγμα του Τουρισμού δίχως, την παράλληλη λειτουργία της εστίασης. Άγνοια ή πανικός, ας μας το απαντήσει ο ίδιος. 
Αλλά, είναι και απορίας άξιο των σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης εφαρμόζοντας σε Ρόδο και Κέρκυρα πιλοτικό πρόγραμμα για Ολλανδούς τουρίστες να μεθοδεύει τη γενίκευση του προτύπου των all inclusive διακοπών που ευνοεί φυσικά, τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και συγκροτήματα.
Είναι δεδομένο πώς η ελληνική οικονομία, αλλά και ο κόσμος δεν αντέχει άλλη μια χρονιά αποτυχίας στον τομέα του τουρισμού γιατί οι επιπτώσεις θα είναι μη αναστρέψιμες. 
Όσο συνεχίζει το Υπουργείο Τουρισμού και η κυβέρνηση σε αυτό το ρυθμό, μόνον εξαιρετικά αρνητικές απώλειες μετρά η κοινωνία μας από τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

Previous Article

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Στην τελική ευθεία η ενίσχυση ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων

Next Article

Πρόσκληση για συμμετοχή σε ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών

Σχετικά Άρθρα