Τοποθέτηση του Βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τα προβλήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών

Share:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
“Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και των κατοίκων της περιοχής για τα προβλήματα που ανέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών που επιχείρησε η Κυβέρνηση της ΝΔ, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Αυλωνίτης, υποστηρίζοντας πως ακολουθώντας τον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων διατύπωσε στον αρμόδιο Υπουργό σχετικό ερώτημα για το κρίσιμο αυτό θέμα.
«Κάναμε σαφές, πως πρόκειται για πρόχειρη και βιαστική ανάρτηση που μεγιστοποιεί τον κίνδυνο απαλλοτρίωσης της κυριότητας των Κερκυραίων πολιτών πάνω στα ακίνητά τους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε πως η διαδικασία που ακολούθησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος εμφιλοχωρεί σημαντικά λάθη, χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι δικαστικές αποφάσεις, οι οικισμοί που έχουν διαμορφωθεί με το πέρασμα των χρόνων, αλλά και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς που υπάρχει από την Ένωση της Επτανήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1864.
«Υπάρχει σοβαρότατο νομικό πρόβλημα με εξίσου σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, άρα το αίτημα αναστολής ανάρτησης των δασικών χαρτών είναι αίτημα για τη διόρθωσή τους και αφού θεσμοθετηθεί το ζήτημα της νομικής ιδιαιτερότητας και καταργηθεί το τέλος που επιβάλλεται σε όσους εκδηλώνουν αντιρρήσεις, τότε και μόνο μπορεί να προχωρήσει η ανάρτηση και επικύρωσή τους» κατέληξε.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του συνεχάρη το Δήμο Νότιας Κέρκυρας και τους κατοίκους που παρευρίσκονταν στη διαμαρτυρία και δεσμεύτηκε πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα τους”.
Στον ακόλουθο σύνδεσμο η τοποθέτηση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την ανάρτηση των δασικών χαρτών:  

Previous Article

Δημήτρης Μπιάγκης: «επιχειρήσεις ζουν την δική τους πανδημία.. Αυτήν της ολοσχερούς οικονομικής καταστροφής»

Next Article

Θα ζητήσετε από την κυβέρνηση μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο Αργοστολίου;

Σχετικά Άρθρα