Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απάντηση σε ερώτηση Αλέκου Αυλωνίτη για Δασικούς Χάρτες

Στις 4 Μαρτίου 2021 ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την οποία συνυπέγραψαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στην Κέρκυρα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.
Ύστερα από την ερώτηση, μας απεστάλη η υπ’αριθμ. 22464/979/2021 Απάντηση την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην απάντηση γίνεται αναφορά για τις αλλαγές στη διαδικασία των αντιρρήσεων, χωρίς όμως να προσφέρονται ουσιώδεις λύσεις προκειμένου να μην θιγούν τα νόµιµα δικαιώµατα των ιδιοκτητών γης και των αγροτών. Δεν προβλέπεται η πλήρης αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης, παρότι εξ αντικειμένου ο εναπομείνας χρόνος, μεσούσης της υγειονομικής πανδημίας, δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστούν τα πρόδηλα σφάλματα των αναρτήσεων. Η όποια ενδεχόμενη παράταση της προθεσμίας αντιρρήσεων αποτελεί ημίμετρο και δεν προσφέρει καμία διευκόλυνση στους πολίτες από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει παγώσει ολικά τη διαδικασία και δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για να διορθώσει η ίδια τα σφάλματα των αναρτημένων δασικών χαρτών. 
Δυστυχώς, οι πολίτες παραμένουν σε αδιέξοδο και  συνεπώς  θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις επί του θέματος και να ασκούμε όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτουμε, ώστε να αντιμετωπισθούν επαρκώς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την  προχειρότητα, την ασάφεια και τις ελλείψεις των αναρτήσεων των δασικών χαρτών.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της απάντησης : 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ