Σεμινάρια Αντισεισμική Προστασία Παιδικών Σταθμών

Share:

 “Αντισεισμική Προστασία Παιδικών Σταθμών” ήταν το αντικείμενο διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Δήμαρχος Μ. Υδραίου καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας.

Στο σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχε δια της Προέδρου του Μαρίας Ζερβού και ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΣΥΚΟΙΠΑ), κύριοι ομιλητές ήταν επιστήμονες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Το θέμα του σεμιναρίου «Σεισμικός Κίνδυνος σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Καλές πρακτικές από τη διαχείριση της σεισμικής διακινδύνευσης» ανέπτυξε η Δρ Κούρου Ασημίνα, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας ΟΑΣΠ, ενώ την οργάνωση και το συντονισμό του σεμιναρίου επιμελήθηκε ο ειδικός σύμβουλος Ανδρέας Χατζηανδρέου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του νησιού (δημόσιους και ιδιωτικούς) και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίησή τους και την ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν στον σεισμικό κίνδυνο, τα συνοδά του σεισμού φαινόμενα και τη διαχείριση της σεισμικής διακινδύνευσης στον παιδικό σταθμό.

Εν τω μεταξύ, ανάλογο σεμινάριο με θέμα «Σεισμός και Προστασία σε Εργασιακούς Χώρους», με αναφορά στους εργαζόμενους, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων την Περασμένη Παρασκευή. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας σε συνεργασία με την Π.Ε. Κέρκυρας και τον ΟΑΣΠ στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών – Ενημερωτικών Δράσεων του Υποέργου 9 της Πράξης «Τηλέμαχος – Καινοτόμο επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων». Το σεμινάριο παρακολούθησαν εργαζόμενοι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, των Δήμων Βόρειας, Νότιας Κέρκυρας, Παξών και της Π.Ε. Κέρκυρας.

Previous Article

Επιστολή των Ξεναγών προς την Υφ. Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη για το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

Next Article

Πυροπροστασία ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

Σχετικά Άρθρα