Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσιάρας στα Παραπολιτικά 90,1: Υπάρχει κόπωση, αλλά φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας

Κάλεσε τα κόμματα να αφήσουν την μικροκομματική αντιπαράθεση

 Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημίας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο,  ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

 Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας, αναγνώρισε ότι υπάρχει κόπωση στους πολίτες λέγοντας ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας καθώς αυξάνονται οι εμβολιασμοί και βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες.

 Ωστόσο, ο κ. Τσιάρας κάλεσε τα κόμματα να αφήσουν την μικροκομματική αντιπαράθεση λέγοντας πως είναι κρίμα να αγνοείται η μεγάλη προσπάθεια από τους Έλληνες πολίτες και την πολιτεία.

 Σημείωσε πως τα δικαστήρια έκλεισαν μετά τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων ενώ είπε πως το κράτος δικαίου λειτουργούσε όλο αυτό το διάστημα.

 Είπε πως έγινε προσπάθεια να ανοίξουν οι διαδικασίες αλλά κάτι τέτοιο δεν εγκρίθηκε από τους επιδημιολόγους.

 Εκτίμησε πως μετά το Πάσχα θα ανοίξει μεγάλος αριθμός διαδικασιών στη Δικαιοσύνη και τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν σε μεγάλο βαθμό.

 Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την συν επιμέλεια των παιδιών είπε πως βρίσκεται ήδη στη Βουλή και απομένει να δούμε πότε θα ψηφιστεί πιθανότατα μετά τις διακοπές του Πάσχα

 Τόνισε πως στόχος του είναι το συμφέρον του παιδιού και όχι να πάρουμε την μία ή την άλλη πλευρά των γονέων. Είπε πως το παιδί θα μπορεί να μεγαλώνει με την φυσική παρουσία και των δυο γονέων.

 Αναφορικά με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που έχει προαναγγείλει τόνισε πως έχει καταρτιστεί ένα πλάνο από το οποίο η δικαιοσύνη θα κάνει τα επόμενα βήματα, τονίζοντας πως θα λυθεί το χρόνια πρόβλημα που αφορά στην επίσπευση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

 Όσον αφορά το πλημμέλημα της παθητικής δωροδοκίας είπε πως ακόμα περιμένουμε πειστικές απαντήσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ