Στην Ανδραβίδα για την άσκηση «Ηνίοχος ’21» ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Εικόνες)

Share:

Η πρώτη φορά που πρωθυπουργός επισκέπτεται την άσκηση

Την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, όπου συνεχίζεται η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021», επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μαζί με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, παρακολούθησε τη σημερινή «Ημέρα Επισήμων Προσκεκλημένων» (VIP Day) της μεγάλης διακλαδικής, πολυεθνικής ασκήσεως «Ηνίοχος ’21», που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 12 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός επισκέπτεται την άσκηση «Ηνίοχος», στέλνοντας πιθανώς ένα μήνυμα στην Τουρκία, σε μια στιγμή τεταμένων σχέσεων με τη γείτονα χώρα.

Υπενθυμίζεται πως στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Μεσογείου για το 2021 συμμετέχουν η Γαλλία, με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9, KC-135, το Ισραήλ με F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers – GCI, η Ισπανία με F/A – 18 Hornet καθώς και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW 139.

Η Πολεμική μας Αεροπορία συμμετέχει με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών (F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5, F-4) που διαθέτει καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα.Remaining TimeFullscreenUnmute

Previous Article

Μπούγας στα Παραπολιτικά 90,1 για Προανακριτική: Εμείς επειδή εννοούμε όσα λέμε θα τηρήσουμε κατά γράμμα τους θεσμούς

Next Article

Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Οι ειδικοί θα μας πουν εάν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Σχετικά Άρθρα