Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Eρωτήσεις και αναφορές σε σημαντικά θέματα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Νότιας Κέρκυρας 16/4/21 η Λαϊκή Συσπείρωση με ερωτήσεις και αναφορές, έφερε σημαντικά θέματα τα οποία θα έχουμε μπροστά μας, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το ζήτημα του νερού

Απασχολεί κάθε χρόνο. Η ανεπάρκεια του και τα προβλήματα του δικτύου κάνουν την ζωή δύσκολη για μεγάλα τμήματα του Δήμου.

Με βάση και την απάντηση του Δημάρχου, «αν δεν ολοκληρωθούν οι δύο γεωτρήσεις» θα έχουμε πρόβλημα, ήδη πηγαίνουμε για τον Μάη. To καλοκαίρι είναι πολύ κοντά. Πότε θα τις ολοκληρώσουν;

Το ζήτημα της Αντιπυρικής προστασίας

Ένα τεράστιο πρόβλημα, που έχει σχέση με την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους. Οι υποδομές του Δήμου, ο εξοπλισμός του, είναι ανύπαρκτος.

Τα μέτρα πρόληψης, όπως αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμοί αγροτικών δρόμων κλπ, είναι άγνωστες λέξεις. Είναι στις τελευταίες προτεραιότητες, των κυβερνήσεων και κατ’ επέκταση των Δήμων τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτά δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» για να ξοδέψουν. Η ασφάλεια του λαού, δεν αντιμετωπίζεται τρέχοντας, όταν εμφανιστεί το πρόβλημα και με ανεπάρκεια μέσων.

Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή

Οξύνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ- ΝΑΤΟ με την Ρωσία. Το θερμόμετρο καθημερινά ανεβαίνει.

Στο επίκεντρο η Ανατολική Ουκρανία, η Κριμαία και η Μ. Θάλασσα. Συσσωρεύονται στρατεύματα και από τις δύο πλευρές στην θάλασσα. Πρόσφατα η Αλεξανδρούπολη και η Σούδα έγιναν σταθμοί από όπου πέρασαν χιλιάδες στρατεύματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ καθώς και κάθε είδους πολεμικά, πηγαίνοντας για ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Σε αυτό το παιγνίδι πολέμου συμμετέχει και η χώρα μας ενεργά με πλοία, άλλες στρατιωτικές δυνάμεις και μέσα. Ελέγχει και τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Β. Μακεδονίας για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Στέλνει και ΠΑΤΡΙΟΤ στην Σ. Αραβία, ως αντιπυραυλική ασπίδα απέναντι στο Ιράν. Γι’ αυτά υπάρχουν «ειδικά λεφτόδεντρα» στους κήπους του λαού, για να τα ξοδεύει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Υπάρχουν και κίνδυνοι που διαρκώς μεγαλώνουν. Μία σύγκρουση δεν θα μας αφήσει απ’ έξω. Η χώρα, ο λαός μας εκτίθεται σε μεγάλους κινδύνους, αφού η εμπλοκή είναι άμεση και στρατιωτικά και με τις διάσπαρτες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην χώρα μας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, είναι τεράστιες.

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο και το θέμα της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Αφορμή η πανδημία για να υποβαθμίζουν σε σημείο εξευτελιστικό την όλη λειτουργία της.

Συγκρότηση σε σώμα, δια «περιφοράς» και με συμμετέχοντες 4 στους 8. Το έχουν κάνει σύστημα. Συνεδριάζουν μόνο δια περιφοράς πλέον. «Όποιος θέλει» ας πει την γνώμη του γραπτώς και εμείς αποφασίζουμε. Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη διαδικασία. Μπορούν να συνεδριάζουν δια ζώσης. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Στην συνεδρίαση θέσαμε κα αιτήματα κατοίκων της Στρογγυλής και της Φιλαρμονικής Βουνιατάδων.

Κινητοποίηση για τους χάρτες στη Γέφυρα της Μεσογγής

Στην συνεδρίαση της Δημοτικού συμβουλίου 16/4/21, σχολιάσαμε και την κινητοποίηση στην Γέφυρα της Μεσογγής για τους χάρτες.

Ο Δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία, μετά την απόφαση της ΠΕΔΙΝ. Κάλεσε και τις παρατάξεις να συμμετέχουν. Εμείς ανταποκριθήκαμε, κινητοποιήσαμε κόσμο. Το θέμα των χαρτών είναι πολιτικό, όχι τεχνικό. Γι’ αυτό πήγαμε διατηρώντας την δική μας γνώμη γι’ αυτό.

Ο Δήμαρχος δεν καταδέχτηκε να μας δώσει το λόγο, ούτε στις άλλες παρατάξεις. Θα τρώγαμε τον χρόνο; θα χαλάγαμε το κλίμα; Στους δύο Βουλευτές δόθηκε ο λόγος. Εμείς δεν είχαμε τίποτα να πούμε στον κόσμο;

Αναφέραμε και ένα περιστατικό από την κινητοποίηση, το οποίο μας εξόργισε. Εργαζόμενος στον Δήμο, Πρόεδρος Κοινότητας, μας έκανε έντονες παρατηρήσεις γιατί είχαμε πανό και ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Είναι αλήθεια ότι ξεχάσαμε να τον ρωτήσουμε αν μας το επιτρέπει. Θα το έχουμε υπ’ όψιν για την άλλη φορά. Οι αντιλήψεις του είναι προφανείς. Όμως από πού του προκύπτει αυτό το θράσος;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ