Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Οι ειδικοί θα μας πουν εάν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Εκτίμησε ότι ο διάλογος με την Τουρκία θα πρέπει να συνεχιστεί

Αναμένουμε τους ειδικούς για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

 Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, χθες υπήρχε συμφωνία πολιτεία και εκκλησίας για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών ενώ εξέφρασε την ελπίδα για τραπεζάκια έξω λίγο πριν από το Πάσχα.

 Τόνισε πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις του με τον Μεβλούτ Τσαβουσόγλου  έκανε λαμπρά που έβαλε τα θέματα στο δημόσιο διάλογο, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα είναι υπέρ του διαλόγου καθώς τα επιχειρήματα της στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο.

 Εκτίμησε ότι ο διάλογος με την Τουρκία θα πρέπει να συνεχιστεί ενώ είπε πως απέχουμε από μια συνάντηση Μητσοτάκη– Ερντογάν.

Ανέφερε πως η κυβέρνηση πέτυχε τα ελληνοτουρκικά να γίνουν ευρωτουρκικά κάτι που κάνει τους Τούρκους τρελούς.

Είπε πως η κρίση στην Ουκρανία φέρνει πιο κοντά τον Ερντογάν με το ΝΑΤΟ τονίζοντας πως θα γίνει προσπάθεια ακόμα και από τις ΗΠΑ να κρατήσει στην αγκαλιά της, την Τουρκία.

 Τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει χαράξει ξεκάθαρη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά που λέει ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου και δεν θέλουμε αδράνεια.

 Εκτίμησε, τέλος,  ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον διάλογο με την Ελλάδα.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ