Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ρουσόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Οποιοδήποτε εμβόλιο μου τύχαινε θα το έκανα

«Δεν θα έκανα καμία κίνηση να σκεφτώ να βρω τρόπους άλλους», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ

«Η εστίαση ανοίγει για συγκεκριμένους χώρους, εξωτερικούς από την επόμενη του Πάσχα. Άρα σε εξωτερικούς χώρους όπου η μετάδοση του κοροναϊού είναι λιγότερο πιθανή και η προστασία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη νομίζω ότι θα αποτελέσει ένα πολύ καλό πρώτο βήμα αυτή η κίνηση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Για το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε: «Η κυβέρνηση είχε πει εδώ και καιρό ότι αν ξεκινήσουμε την εστίαση εκεί γύρω στο Πάσχα θα είναι με ένα σταδιακό τρόπο το άνοιγμα των καταστημάτων και αυτό κάνει. Αν θα έπρεπε να πάει 10-15 μέρες μετά αυτό είναι κάτι που εγώ δεν είμαι ούτε λοιμωξιολόγος ούτε μετεωρολόγος γιατί παίζει ρόλο και η μετεωρολογική συνθήκη».

«Η μετεωρολογική συνθήκη, από ότι διαβάζουμε, από τις επόμενες ημέρες θα είναι καθαρά καλοκαιρινή συνθήκη. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή χρονική στιγμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα επικοινωνιακά φάουλ των στελεχών της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: «Οι περισσότεροι εκ των ανθρώπων οι οποίοι μετέχουν στην πολιτική σκηνή δεν σημαίνει ότι μπορούν και να ελέγξουν μερικές φορές είτε από χαρά είτε από άγνοια μερικές φορές κινδύνου είτε από την πίεση που δέχονται οπότε μια φράση που θα ειπωθεί θα πάρει τις διαστάσεις που θα πρέπει να πάρει αναγκαστικά και μετά θα δημιουργήσει προβλήματα».

«Έλεγε κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τους υπουργούς τους ‘’μην πηγαίνετε σε πολλές δεξιώσεις διότι θα ακούσετε πολλές ανοησίες και μπορεί να σας ξεφύγει και εσάς καμία’’. Φανταστείτε λοιπόν τι συμβαίνει τώρα με τόσα ραδιόφωνα, τόσες τηλεοράσεις, τόσα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τα παλιά tweets της κυβερνητικής εκπροσώπου, ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε: «Άμα είσαι δημοσιογράφος και έχεις μια κριτική ματιά στα πράγματα, γιατί αυτό πρέπει να είναι απέναντι σε όλους, τότε έχεις κάνει τη δουλειά σου σωστά. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να μπεις στην πολιτική επιλέγοντας ότι η ιδεολογία που είχες μέσα σου προφανώς είναι αυτή που μπορεί να εκφραστεί πλέον και με πολιτική θέση, κομματική θέση η άποψή σου δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος προηγουμένως και σωστή τώρα ή το αντίστροφο. Είναι μια ιδεολογική τοποθέτηση τώρα είναι μια δημοσιογραφική πριν».

«Η κυβέρνηση είχε πει εδώ και καιρό ότι αν ξεκινήσουμε την εστίαση εκεί γύρω στο Πάσχα θα είναι με ένα σταδιακό τρόπο το άνοιγμα των καταστημάτων και αυτό κάνει. Αν θα έπρεπε να πάει 10-15 μέρες μετά αυτό είναι κάτι που εγώ δεν είμαι ούτε λοιμωξιολόγος ούτε μετεωρολόγος γιατί παίζει ρόλο και η μετεωρολογική συνθήκη. Η μετεωρολογική συνθήκη, από ότι διαβάζουμε, από τις επόμενες ημέρες θα είναι καθαρά καλοκαιρινή συνθήκη. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή χρονική στιγμή», τόνισε ο βουλευτής.

Ερωτηθείς αν θα ήταν καλό παράδειγμα να εμβολιαστούν δημόσια τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές με το εμβόλιο της AstraZeneca, απάντησε: «Ναι θα ήταν μια καλή ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι επειδή δημιουργήθηκε ένα κλίμα ανησυχίας όλοι μας αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε. Εγώ δεν σας κρύβω ότι μίλησα με μια γνωστή μου που είναι από τους κορυφαίους αιματολόγους στην Ελλάδα και έναν καθηγητή πνευμονολογίας που τυχαίνει να είναι φίλος εδώ και πολλά χρόνια και οι δύο μου είπανε ότι σου τύχει προχώρα, δεν πρόκειται να κάνω κάτι διαφορετικό. Χθες το πρωί που μπήκα πάτησα το κουμπί και είπα ότι μου τύχει. Οποιοδήποτε εμβόλιο μου τύχαινε θα το έκανα και δεν έκανα καμία κίνηση να σκεφτώ να βρω τρόπους άλλους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ