Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Κανένα Πρόβλημα με το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας»

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Θέματα συζήτησης απετέλεσαν το ζήτημα που κακώς έχει ενσκήψει με το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας, αλλά και γενικότερα για η φετινή Τουριστική περίοδος.

Σε ό,τι αφορά στο ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Κατά την Υφυπουργό, δεν πρόκειται πάρα για κινδυνολογίες που δημιούργησαν πρόβλημα και δεν έχουν βάση.

Οι προσλήψεις ΙΔΟΧ και αναπληρωτών προγραμματίζονται κανονικά και θα πραγματοποιηθούν έγκαιρα, ενώ σε περίπτωση που προκύψει καθυστέρηση, το κενό θα καλυφθεί με αποσπάσεις από την τοπική Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΙΕΚ.

Επίσης, με  την σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, φαίνεται να υλοποιείται παλιότερη πρόταση που είχε καταθέσει ο Στέφανος Γκίκας, αφού προωθείται προς το Υπουργείο Εσωτερικών αίτημα για μόνιμες προσλήψεις σε όλα τα τουριστικά ΙΕΚ και φυσικά στο ΙΕΚ Κέρκυρας.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή  και για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης ανέργων και εποχιακά εργαζομένων που θα ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ήδη από το τέλος του χρόνου, 5.000 δικαιούχοι θα κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων. Πρόκειται για μία διαδικασία που θα εμπλέξει και τα Πανεπιστήμιά μας και θα υπάρχει αμοιβαίο όφελος.

Τέλος, ο κ. Γκίκας παρακάλεσε την κα Ζαχαράκη αμέσως μετά το Πάσχα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους φορείς της Κέρκυρας, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα της αρμοδιότητάς της. Η Υφυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Βουλευτή.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ