Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ομιλία Αλ.Αυλωνίτη στη Βουλή για τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων

Βαριά κριτική στη διαχείριση των συντάξεων και στη γρήγορη απονομή τους έκανε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξανδρος Αυλωνίτης στον Υπουργό Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη με αφορμή τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Κώδικα των Δικαστικών Υπαλλήλων. «Αποτύχατε και αντί να ζητάτε τη συνδρομή της Βουλής για την ενίσχυση του προσωπικού στον ΕΦΚΑ ωραιοποιείτε την κατάσταση». 
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Αυλωνίτης εξήγησε πως με το σημερινό καθεστώς υπολειτουργίας της Βουλής, το σώμα της εθνικής αντιπροσωπείας θα ξεχάσει την πλήρη ιδιότητά του. «Ο Πρωθυπουργός δεν έχει πει μια κουβέντα για το άνοιγμα της Βουλής και την κανονική της λειτουργία. Έχουμε το λόγο που μας τον στερείτε» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον εισηγητή της ΝΔ πως προσπαθεί να παραπλανήσει τη συζήτηση με τις βολές του εναντίον της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας πως μόνον η ΝΔ θα μπορούσε να νομοθετήσει το ακαταδίωκτο των τραπεζών γεγονός το οποίο όταν έλαβε χώρα προκάλεσε μεγάλη κοινωνική αντίδραση.
Ο κ. Αυλωνίτης κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί επίσημα στο καίριο ζήτημα της υποστελέχωσης των δικαστηρίων, αναφερόμενος στο αρνητικό παράδειγμα της του Εφετείου της Αθήνας και όχι Εφετείο Κέρκυρας που εκ παραδρομής ανέφερε, αλλά και ευρύτερα στη δυσμενή αριθμητική αντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ Γραμματέων και Δικαστών. «1 Γραμματέας για κάθε 1,1 των Δικαστών» ανέφερε συγκεκριμένα καταδεικνύοντας τον υπερδιπλάσιο αριθμό των Δικαστών σε σχέση με το προσωπικό υποστήριξης του θεσμικού τους έργου.

 Ολόκληρη η ομιλία είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο :
https://youtu.be/riObPGyJLIU

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ