Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ομιλία Στ. Γκίκα στην Ελληνορωσική Έκθεση Ακινήτων «ΙNGREECE Online Expo»

Στο διαδικτυακό τραπέζι με θέμα «Γιατί να επενδύσουμε σήμερα στην Ελλάδα», το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της διαδικτυακής έκθεσης ακινήτων «ΙNGREECE Online Expo», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμμετείχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Στέφανος Γκίκας.

Η διαδικτυακή έκθεση  ακινήτων, πραγματοποιείται από 19 – 24 Απριλίου με την συμμετοχή μεγάλων μεσιτικών γραφείων από όλη τη Χώρα, μεταξύ των οποίων το μεσιτικό γραφείο Roula Rouva Real Estate, με έδρα την Κέρκυρα και απευθύνεται στην ρωσόφωνη αγορά. Στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο δικηγόρος Άγγελος Σπίγγος, ενώ την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου.

Στην τοποθέτησή του, απευθυνόμενος στους ρωσόφωνους συμμετέχοντες, ο Στέφανος Γκίκας εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την 10ετή οικονομική κρίση, ενώ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Οικονομία και στη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Εξήγησε ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου πραγματοποιούνται στοχευμένες μεταρρυθμίσεις σε 4 άξονες: τον ρυθμιστικό, τον φορολογικό, τον ψηφιακό και τον διοικητικό.

Ο Βουλευτής προέβη επιπλέον σε μία σύντομη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», υπογραμμίζοντας ότι η υλοποίησή του θα συμβάλλει καταλυτικά στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία μίας πιο σύγχρονης Χώρας. Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε εμβληματικές δράσεις που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο και αφορούν στους 4 πυλώνες του (πράσινη μετάβαση, ψηφιακή μετάβαση, αύξηση της απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής, τις επενδύσεις και τον οικονομικό και θεσμικό μετασχηματισμό) και οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επίδοξους επενδυτές. Όπως διευκρίνισε, στην Ελλάδα αναλογούν 32 δις Ευρώ για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου, ενώ στόχος είναι να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δις Ευρώ.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη γεωγραφική και γεωστρατηγική θέση της χώρας, στις κλιματικές συνθήκες, στον φυσικό πλούτο, το υψηλό μορφωτικό επίπεδο και την τεχνική επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού.

Εστίασε επίσης στις σύγχρονες υποδομές κάνοντας ειδική αναφορά στο δίκτυο Υποδομών, το οποίο αποτελείται μεταξύ άλλων από 45 Αερολιμένες, εκ των οποίων 15 είναι κρατικοί, διεθνείς αερολιμένες και από περισσότερα από 140 λιμάνια με τα 16 να είναι διεθνή.

Παράλληλα, ο Βουλευτής μίλησε για τους κλάδους στους οποίους παρουσιάζονται αξιόλογες ευκαιρίες επένδυσης με σημαντικό όφελος, τόσο για τον επενδυτή όσο και για την Ελληνική Οικονομία. Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε 4 από αυτούς, στον κλάδο της Ενέργειας, των Τεχνολογιών και Επικοινωνιών, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων.

Ωστόσο, ο Στέφανος Γκίκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον Τουρισμό και στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον για αυτό τον κλάδο αυξάνεται ραγδαία. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε στην Κέρκυρα, έναν κατεξοχήν τουριστικό προορισμό, όπου γίνονται ενέργειες επέκτασης της τουριστικής περιόδου και περαιτέρω αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Παρουσίασε μεταξύ άλλων την μεγάλη δραστηριότητα επέκτασης και αναβάθμισης του δικτύων μαρίνων και του θαλάσσιου τουρισμού. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κέρκυρα αποτελεί δημοφιλή προορισμό του Θρησκευτικού Τουρισμού, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού εκκλησιών και μοναστηριών, αλλά και των Ιερών Σκηνωμάτων που βρίσκονται εκεί. Αναφέρθηκε επιπλέον στον Περιπατικό Τουρισμό και στην μοναδικής ομορφιάς άγρια φύση που μπορεί να ανακαλύψει κανείς κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η αγορά των ακινήτων, είτε για προσωπική χρήση είτε για την επιχειρηματική τους αξιοποίηση.

Κλείνοντας, ο κ. Γκίκας τόνισε ότι οι Έλληνες είναι ένας φιλόξενος λαός, που χαίρονται να καλωσορίζουν επισκέπτες στη Χώρα τους. Παράλληλα, η Κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διευκολύνει κάθε πτυχή της επενδυτικής δραστηριότητας και να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι η έκθεση «ΙNGREECE Online Expo» συνδιοργανώνεται με την μεγαλύτερη ρωσική πλατφόρμα διαδικτυακών εκθέσεων MIPIF, την οποία αναμένεται να επισκεφθούν περίπου 20.000 ρωσόφωνοι ενδιαφερόμενοι.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ