Επίσκεψη κλιμακίου της ΔΕΕΠ στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου

Share:

Σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της κ. Γιάννη Κοντό, το μελος της ΔΕΕΠ, Ιατρό και μελος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Άγγελο Σπύρου και την υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών της ΔΕΕΠ κ. Αννα Γουση, είχαμε τη χαρα να γίνουμε δεκτοί από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Λεωνιδα Ρουμπατη, στους χώρους Νοσοκομείου. 

Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε αυτή η επίσκεψη ήταν, εν μέσω των Αγίων Ημερών του Πάσχα, να τονίσουμε τον τεράστιο κοινωνικό ρόλο που επιτελεί το ΓΝ Κέρκυρας και της μεγάλης του προσφοράς στους πολίτες, ειδικά σήμερα, εν μέσω πανδημίας, που όλο το βάρος της αντιμετώπισης της, πέφτει πάνω στον κλάδο της υγείας. 

Ο κ. Ρουμπατης μας ενημέρωσε εκτενώς για τις προόδους που έχει κάνει το Νοσοκομείο σε όλα τα επίπεδα. Στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ, που από 5 που ήταν συνολικά, σήμερα είναι 7 κλίνες COVID + 5 για αλλά περιστατικά, ενώ αναμένεται σύσταση νέων θέσεων Ιατρών για την στελέχωση της ΜΕΘ. Στην πλήρη ανακαίνιση της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης Detox που σήμερα έχει ζήτηση και σε ασθενείς εκτός Κέρκυρας και είναι πλέον μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Στην πλήρη ανακαίνιση του χώρου της μονάδας τεχνητού νεφρού και της μονάδας μεσογειακής αναιμίας. Στην πρόσληψη νέου οφθαλμίατρου και νέου δερματολόγου (που δεν υπήρχε καθόλου στο ΓΝΚ από το 2009). Στην ίδρυση μονάδας εμφραγμάτων κλπ.

Ο κ. Ρουμπατης ακόμα μας ανέφερε ότι έχει ήδη προχωρήσει σε καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του ΓΝΚ, ενώ η Διοίκηση προχωράει αυτόν τον καιρό και σε καταγραφή όλης της κινητής περιουσίας και του εξοπλισμού του. Επίσης αποτελεί προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Διοικητή, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ώστε να δώσει νέα οικονομικά εφόδια στο Νοσοκομείο.

Επίσης εξ’ αρχής των εμβολιασμών, στο ΓΝ Κέρκυρας, λειτουργεί και το μεγαλύτερο εμβολιαστικο κέντρο της Κέρκυρας, στο οποίο διενεργείται πολύ αξιόλογη εμβολιαστική δραστηριότητα, προς το σκοπό της θωράκισης της κοινωνίας από τον κορονοϊο. Έτσι σήμερα το εμβολιαστικο κέντρο του ΓΝΚ λειτουργεί με 5 εμβολιάστηκες γραμμές Pfizer, 1 Astra Zeneca και 1 Johnson & Johnson. 

Όλη αυτή η πρόοδος που έχει επιτελεστεί στο ΓΝΚ, είναι εμφανής και ουσιαστική. Πρόοδος μάλιστα η οποία έγινε, παρά το γεγονός ότι συχνά η Διοίκηση του Νοσοκομείου γίνεται στόχος άδικης κριτικής, από μεριάς των υγειονομικών εκπροσώπων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. 

Η συνάντηση έληξε με την δέσμευση η ΔΕΕΠ να είναι κοντά στις ανάγκες του ΓΝ Κέρκυρας (όπως άλλωστε ήδη είναι) και να υπάρχει διαρκής επαφή με την Διοίκηση του, ώστε να αναδεικνύει κάθε ζήτημα που έχει ανάγκη να αναδειχθεί. Ο δε Πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Κοντος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ρουμπατη για την πολύ εμπεριστατωμένη ενημέρωση του σε όλα τα ζητήματα και για την ευγενική του πρόθεση να ενημερώσει την ΔΕΕΠ για όλα τα θέματα που αφορούν το ΓΝ Κέρκυρας και απασχολούν ευρύτερα την Κερκυραϊκή κοινωνία.  

Previous Article

Συνάντηση κλιμακίου της ΔΕΕΠ με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

Next Article

Μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τη συμπλήρωση 24 χρόνων από τον θάνατο του λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη

Σχετικά Άρθρα