Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεφαλογιάννης στα Παραπολιτικά 90,1: Η δήλωση Τζανακόπουλου παραπέμπει σε εποχές που έχουμε αφήσει πίσω – Καταδικαστέες τέτοιες φράσεις

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καταδίκη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς το κόμμα συμφωνεί με την άποψη αυτή»

«Η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων στο δημόσιο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει εκ νέου την εξουσία, παραπέμπει σε εποχές που έχουμε αφήσει πίσω», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως τέτοιες φράσεις είναι καταδικαστέες και πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει καταδίκη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς το κόμμα συμφωνεί με την άποψη αυτή.

Παράλληλα ανέφερε πως εάν είχαν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, το πιθανότερο θα ήταν να υπάρχει διασπορά του κοροναϊού.

Ακόμη επισήμανε ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν περισσότερα και νέα λεωφορεία, ενώ είπε ως συνεχίζεται η κυκλοφορία λεωφορείων με leasing.

Τέλος ανέφερε πως ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για τη απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου περί εκκαθαρίσεων στο δημόσιο, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σημείωσε: «Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν συνάδουν με ένα δημοκρατικό καθεστώς μάλλον μας παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές, εποχές που τις έχουμε αφήσει πάρα πολύ πίσω ίσως ακόμα και σε σταλινικά καθεστώτα διότι σε μια δημοκρατία ακόμα και αν υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν εναλλαγές των κυβερνήσεων μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και εκλογές το δημόσιο έχει μια συνέχεια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση να προχωράει με αυτές τις λογικές».

«Σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέες αυτές οι φράσεις και δυστυχώς δείχνουν τη νοοτροπία πολλών μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, έχουν εκφραστεί κατά καιρούς διάφοροι και είναι και ο κ.Πολάκης καταλαβαίνετε ότι τελικά όλα αυτά τα πρόσωπα αντί να είναι τα ”περιθωριακά” πρόσωπα φαίνεται ότι είναι το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, και με κάθε τρόπο δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό το προσωπείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δυστυχώς αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν προσπαθούν να δείξουν ότι κάνουν μια ενδεχόμενη στροφή προς την Κεντροαριστερά, να δείξουν ότι έχουν αφήσει πίσω τους τις ακραίες θέσεις και πολλές φορές και τις ακραίες νοοτροπίες δυστυχώς αυτό το προσωπείο δεν μπορεί να κρυφτεί, τους ξεφεύγουν και φαίνεται ποιος είναι ο πραγματικός τους χαρακτήρας», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Ο κ. Τζανακόπουλος είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάποιο στέλεχος το οποίο είναι ενδεχομένως ακραίο, δεν είναι κάποιο στέλεχος μικρό, είναι στην ουσία το Νο2 αυτή τη στιγμή μετά τον κ. Τσίπρα όταν εκφράζονται τέτοιου είδους δηλώσεις, όταν για παράδειγμα αντιστοίχως ο κ. Πολάκης και πολλοί άλλοι κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις ”περί αρμών της εξουσίας, περί δεύτερης φοράς Αριστεράς και ότι θα πάρουμε εκδικήσει” και όλα αυτά τα ζητήματα και δεν καταδικάζονται προφανώς αυτή είναι και η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ασχέτως αν προσπαθούν με κάποιο τρόπο να περάσουν ταυτόχρονα και μια πιο μετριοπαθή δήθεν στάση», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν «θυσιάστηκε» το Πάσχα για την τουριστική περίοδο, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε: «Ειναι απόλυτα φυσιολογικό ο κόσμος μετά από μια πολύμηνη διαδικασία που βρίσκεται στην ουσία περιορισμένος να έχει μια ψυχολογική κόπωση και ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και είναι πιο εύκολο για κάποιον να θέλει να βγει έξω και να μετακινηθεί και να έρθει σε επαφή με φίλους και συγγενείς και βεβαίως ήταν και μια συγκυρία που το Πάσχα μαζί με την Πρωτομαγιά θα έδινε την ευκαιρία σε κάποιους για ένα πενθήμερο, από εκεί και πέρα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε πράγματι σε ένα πολύ οριακό σημείο δηλαδή φαίνεται ότι υπάρχει μια επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης βλέπετε όμως ταυτόχρονα ότι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι σε μεγάλα επίπεδα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν υψηλές παρότι τα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μεσοσταθμικά έχουν πέσει άρα καταλαβαίνετε ότι αν κάναμε ένα άνοιγμα, παρά τα μέτρα τα οποία θα λαμβάνονταν και ξέρετε ότι και με την κόπωση η οποία υπήρχε ήταν δεδομένο ότι δυστυχώς αυτή η κατάσταση που σταδιακά αρχίζει και πέφτει και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό που πιστεύουμε ότι θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας πολύ σύντομα δυστυχώς θα υπήρχε μια αναστροφή».

«Άρα πράγματι υπήρξαν σκέψεις ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή ακόμα μια εβδομάδα, ούτως ή άλλως ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε εγκαίρως τον οδικό χάρτη, και από την επόμενη εβδομάδα στην ουσία ξεκινάμε την επάνοδο στην κανονικότητα. Άρα υπομονή πέντε μέρες για να μπορέσουμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω και την ελευθερίας μας πίσω», επισήμανε ο ίδιος.

Για το θέμα των λεωφορείων, ο υφυπουργός ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια με συγκεκριμένα βήματα προκειμένου από έναν γερασμένο στόλο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ένα στόλο που δυστυχώς περιορίστηκε από τις πρωτοβουλίες που δεν έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση να φτάσουμε αυτή τη στιγμή πρώτον να έχουμε περισσότερα λεωφορείο στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, πιο νέα λεωφορεία σε σχέση με το μέσο όρο που κυκλοφορούσε τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως να γίνει και ανάταξη κάποιου στόλου που δυστυχώς επειδή δεν δινόντουσαν χρήματα για τις συντηρήσεις είχανε μείνει στην άκρη. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο προτελευταίο βήμα αυτής της προσπάθειας που είναι η σταδιακή είσοδος στην κυκλοφορία λεωφορείων με leasing».

«Ήδη πριν από τρεις εβδομάδες μπήκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 40 και μέχρι τέλος του μήνα σταδιακά θα έχουν μπει 300 λεωφορεία. Καταλαβαίνετε ότι από τα 850 λεωφορεία της Αθήνας του Ιουλίου του 2019 αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν σταθερά 1.250 και θα φτάσουμε στα 1500 και στη Θεσσαλονίκη από τα 219 του Ιουλίου του 2019 έχουμε φτάσει στα 470 και ίσως θα φτάσουμε και στα 500 την επόμενη εβδομάδα. Κανένα λεωφορείο το οποίο βγήκε στην κυκλοφορία όσον αφορά τα leasing δεν είναι χωρίς τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει και με βάση τις αποφάσεις που έχουνε βγει άρα τα παράθυρα υπάρχουν κανονικά», διευκρίνισε.

«Αν χρειαστεί θα κάνουμε και περαιτέρω ενέργειες όσον αφορά τις διαδικασίες δηλαδή είτε κάποιες διαδικασίες όπως μηχανημάτων για τον καθαρισμό του αέρα, είτε για παράδειγμα αν δούμε ότι χρειάζεται και ο ανάδοχος να κάνει κάποιες ενέργειες για περαιτέρω παράθυρα αλλά σε κάθε περίπτωση τα λεωφορεία που εχουνε βγει είναι ασφαλή, είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού και σε κάθε περίπτωση δίνουνε μια ασφάλεια γιατί όσο περισσότερα λεωφορεία έχουμε τόσο μειώνουμε τις πιθανότητες συνωστισμού σε κάθε δρομολόγιο», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Αναφορικά με τις διαδικασίες απόκτησης διπλώματος οδήγησης, επισήμανε: «Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων για να ξεκινήσουν πάλι τις δραστηριότητες οι σχολές οδηγών όσον αφορά τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα αλλά και τις πρακτικές εξετάσεις με συγκεκριμένες διαδικασίες για παράδειγμα με self test ή για παράδειγμα στα θεωρητικά μαθήματα να μπορεί αν γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Ήταν ένα πάγιο αίτημα που ως υπουργείο Μεταφορών είχαμε θέσει στην επιτροπη εδώ και περίπου δύο μήνες, τώρα ελήφθη η απόφαση, τώρα δόθηκε το πράσινο φως, κάποια πρακτικά ζητήματα τα οποία τέθηκαν στην αρχή νομίζω επιλύθηκαν μέσω ερμηνευτικών εγκυκλίων και οι συμπολίτες μας οι οποίοι περίμεναν αρκετό διάστημα τώρα για να κάνουν αυτές τις διαδικασίες νομίζω ότι θα αρχίζουν να ξεμπλοκάρουν και να μπορούν να πάρουν το δίπλωμα».

«Θυμίζω ότι έχουμε πάρει μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία όσον αφορά την αλλαγή του τρόπου που κάποιος θα αποκτήσει δίπλωμα, να πάμε σε ένα πιο καθαρό σύστημα, ένα σύστημα το οποίο δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη αλλά κυρίως ένα σύστημα το οποίο θα βγάζει οδηγούς οι οποίοι θα ξέρουν από την πρώτη μέρα να οδηγούν και δεν θα έχουν κάποιες ελλείψεις. Αυτό το παρουσιάσαμε με τον κ. Καραμανλή στο υπουργικό συμβούλιο του Ιανουαρίου και υπολογίζω ότι αρχές Ιουνίου θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ