Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1 για Τζανακόπουλο: Αδύνατον να πιστέψεις πως ένας εκλεγμένος βουλευτής μιλάει για εκκαθαρίσεις ανθρώπων

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για εμβολιασμούς, εστίαση, τουρισμό και επιχειρήσεις

«Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσει την Ελλάδα ότι απέτυχε στη διαχείριση του κοροναϊού δεν του προσφέρει πολιτικά οφέλη και βλάπτει την εικόνα της χώρας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η διεθνής αντίληψη λέει πως η Ελλάδα πήγε καλά στη διαχείριση του κοροναϊού.

Ακόμη σημείωσε πως είναι εκπληκτική η προσέλευση των νέων ηλικίας 30 έως 39 ετών στους εμβολιασμούς.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες που αμέλησαν το ραντεβού του εμβολιασμού να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Παράλληλα τόνισε ότι όσο υποχωρεί η πανδημία τόσο θα περιορίζονται τα μέτρα ενώ είπε πως η απάντηση στον κοροναϊό είναι το εμβόλιο.

Για την εστίαση είπε από σήμερα ξεκινά η καταβολή των χρημάτων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7.

Όσον αφορά τον τουρισμό είπε αυτοί που δεν εμβολιάζονται είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο τον κλάδο.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Τζανακόπουλου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως του είναι αδύνατον να πιστέψει πως ένας εκλεγμένος βουλευτές μιλάει για εκκαθαρίσεις ανθρώπων, ενώ συνεχάρη τα Παραπολιτικά για την αποκάλυψη.

​Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι έχουμε αποτύχει με την πανδημία αλλά πρέπει να ανοίξουμε την οικονομία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε: «Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα, προφανώς για αντιπολιτευτικούς λόγους, να παρουσιάσει την Ελλάδα ως μια χώρα που απέτυχε ως προς τη διαχείριση του κορονοϊού πρώτον όπως αποδεικνύεται δεν του προσφέρει πολιτικά οφέλη καθόσον στις δημοσκοπήσεις όχι μόνο υπολείπεται αλλά η ψαλίδα αρχίζει πάλι και ξανανοίγει αλλά δεύτερον και κυριότερο βλάπτει σοβαρά την πραγματική εικόνα της χώρας. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα γίναν τέλεια και ότι δεν γίναν και λάθη, προφανώς γίναν όμως στη συνολική εικόνα, στην παγκόσμια κοινότητα η κοινή αντίληψη είναι ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που πήγαν πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας».

«Αυτό μου λένε όλα τα ξένα fund με τα οποία μιλάω, αυτό γράφουν στα report του οι παγκόσμιοι οργανισμοί, αυτό λεει ο ΠΟΥ. Όταν όλος ο πλανήτης λεει ότι η Ελλάδα πήγε καλά και είσαι εσύ ο Τσίπρας και λες ”η Ελλάδα πήγε χάλια” ή θα πρέπει όλος ο πλανήτης να έχει άδικο και εσύ να είσαι ο μόνος έξυπνος ή μάλλον εσύ είσαι εκείνος ο Πόντιος στο ανέκδοτο που πήγαινε ανάποδα στο ρεύμα, άρα κάτι δεν πάει καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας λεει ταυτόχρονα δύο αντικρουόμενα πράγματα ”δεν τα πήγαμε καλά, η πανδημία είναι χάλια και να τ’ ανοίξουμε όλα” άρα το ένα επιχείρημα ακυρώνει το άλλο. Αυτό σύμφωνα με τον Αριστοτέλη και τους σοφιστικούς του ελέγχους είναι η απόδειξη του ψέματος. Ο Αριστοτέλης λεει ότι αν βάλεις τα επιχειρήματα με τη σειρά και το ένα αναιρεί το άλλο λες ψέματα. Η πηγαίνουμε χάλια με την πανδημία και πρέπει να κάνουμε σκληρή καραντίνα ή δεν πηγαίνουμε χάλια και μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα, δεν μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται για τους νεκρούς, ο υπουργός σημείωσε: «Η φράση ”πανηγυρίζει κάποιος για τους 10.000 νεκρούς” είναι από μόνη της ανοησία, εγώ θα ήθελα να μην πεθάνει κανένας και για τον ένα νεκρό συλλυπητήρια εκφράζω τις οικογένειες και πένθος έχουμε άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Όταν ο κ. Τσίπρας λεει ότι είμαστε πρώτοι σε θανάτους στην Ευρώπη και αυτό είναι το βασικό του αντιπολιτευτικό επιχείρημα, αυτός του ο ισχυρισμός πρέπει να απαντηθεί, πρέπει να ελεγχθεί αν είναι αληθής ή όχι. Δεν έχει παρά οποιοσδήποτε ακροατής να κάνει στο Google μια επίσκεψη σε όποια σελίδα θέλει, όλες οι σελίδες έχουν ένα link που έχει την πορεία της πανδημίας στον κόσμο μόλις πατήσεις το link αυτό βλέπεις ποια είναι η θέση της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να αντιδικούμε μεταξύ μας για κάτι που είναι τόσο αυτονόητο».

«Αυτά τα δεδομένα δεν είναι κρυφά, η Ελλάδα σημερα είναι παγκοσμίως στη θέση 50 στις 130 χώρες. Στην Ευρώπη ήμασταν χθες στη θέση 22. Εγώ φυσικά δεν πανηγυρίζω για τους 10.000 νεκρούς αλλά από την άλλη είναι τελείως γελοίο να θέλεις να αλλάζεις τα νούμερα για αντιπολιτευτικούς λόγους και μάλιστα πάνω στους νεκρούς», διευκρίνισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Το ευχάριστο είναι ότι χθες που άνοιξε η πλατφόρμα οι νέοι μας έδειξαν εκπληκτική προσέλευση, εκπληκτική διάθεση να εμβολιαστούν και όχι μόνο κλείσαν πάρα πολλά ραντεβού αλλά είχαν και τη διάθεση να το διαφημίσουν στα social media και να δημιουργήσουν έτσι ένα κύμα υπέρ του εμβολιασμού που δεν το είχαμε δει από την αρχή της πανδημίας. Αυτό είναι πολλαπλά ωφέλιμο για την Ελλάδα πρώτον και κυριότερο γιατί δείχνει ότι η νέα γενιά στην Ελλάδα σκέφτεται σωστά, δεν παρασύρεται από συνωμοσιολογίες, εμπιστεύεται την επιστήμη και έχει αποφασίσει να πάρει στα χέρια της τη ζωή της και να επιστρέψει η χώρα μας στην παλιά της ζωή. Είναι και ένα πολύ μεγάλο μάθημα στους μεγαλύτερους , οι 30ρηδες έχουν βάλει τα γυαλιά στους 70άρηδες και στους 60άρηδες οι οποίοι απεδείχθησαν δυστυχώς εξαιρετικά πιο ευαίσθητοι σε κάθε είδους ανοησία του διαδικτύου».

«Το ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασθέντων στις ηλικίες 60 και άνω για μένα είναι δείγμα μεγάλης ντροπής για την Ελλάδα. Πέρα ότι δημιουργεί προφανή προβλήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θέτει σε προφανή κίνδυνο την τουριστική μας χρονιά και άρα το μέλλον μας είναι και δείγμα μεγάλης οπισθοδρόμησης στον τρόπο της σκέψης αυτών των ανθρώπων. Εγώ λυπούμαι και στεναχωριέμαι για αυτούς τους ανθρώπους. Στεναχωριέμαι γιατί αν πάτε στις ΜΕΘ τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά, το 95% των ανθρώπων είναι ανεμβολίαστοι. Στους 800 στις ΜΕΘ οι 700 είναι άνθρωποι 60 ετών και άνω, από αυτούς εμβολιασμένοι είναι 3 και όλοι οι άλλοι ανεμβολίαστοι», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Εγώ θέλω να κάνω μια έκκληση και να πω ”αν έχετε συγγενείς σε αυτές τις ηλικίες που για x λόγους αμέλησαν να εμβολιαστούν πηγαίνετε τους σε ένα φαρμακείο να κλείσουν τώρα τους ραντεβού τους και να πάνε να εμβολιαστούν”. Πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό του εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες. Πρέπει να κάνουμε πανεθνική εκστρατεία για αυτό», τόνισε ο υπουργός. 

Ερωτηθείς για τα απαγορευτικά μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Αν πέσει η πανδημία τα μέτρα θα χαλαρώσουν, εάν δεν πέσει η πανδημία τα μέτρα δεν θα χαλαρώσουν. Εάν πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί σε τρεις εβδομάδες, ένα μήνα θα είμαστε σχεδόν στην παλιά μας ζωή και όλα αυτά που συζητάμε τώρα θα είναι πια παρελθόν. Εάν δεν εμβολιαστούμε αυτά θα συνεχιστούν και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κοκ. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση στον ιό, μια απάντηση υπάρχει, το εμβόλιο. Τα self test , η καραντίνα και τα υπόλοιπα είναι μέτρα για να ελέγξεις τον ιό, το εμβόλιο είναι μέτρο για να ξεπεράσεις τον ιό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Για το άνοιγμα της εστίασης, διευκρίνισε: «Από σήμερα ξεκινάει η πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής 7, σήμερα και αύριο. Στην εστίαση δηλαδή θα δοθεί ένα ποσό της τάξεως των 170 εκατομμυρίων σήμερα και αύριο άρα θα πάρουν χρήματα για να μπορούν να ανοίξουν τη Δευτέρα. Πέραν αυτών μέχρι τις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα θα κάνουν την αίτησή τους όσοι έχουν μείωση τζίρου από 30% και άνω και θα πάρουν και μια επιπλέον ενίσχυση του 7% του ετήσιού τους τζίρου και έτσι θα έχουν μεγάλη ενίσχυση κεφαλαιακή, μεγάλη ενίσχυση ρευστού για να ανοίξουν της επιχείρησή τους, για να κρατήσουν τους εργαζομένους τους».

Για τον τουρισμό, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Εάν πέσει η πανδημία, για αυτό και επιμένω το εμβόλιο για αυτό και πιστεύω ότι αυτό που δεν κάνουν εμβόλιο φέρονται σφόδρα αντικοινωνικά. Ασφαλώς το εμβόλιο είναι θέμα ατομικής επιλογής και εγώ δεν εισηγούμαι να γίνει υποχρεωτικό όμως κάθε ατομική επιλογή, κάθε ατομικό δικαίωμα δεν είναι υπεράνω κριτικής. Δηλαδή ναι είναι ατομικό σου δικαίωμα αν θα εμβολιαστείς ή όχι, η απόφαση σου όμως να μην εμβολιαστείς και επειδή εσύ φοβάσαι οτιδήποτε φοβάσαι και επιτρέπεις το φόβο σου να θέσει σε κίνδυνο την τουριστική χρονιά , τις θέσεις εργασίας των παιδιών σου και των φίλων σου, τη δημόσια υγεία αυτό κρίνεται και κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποκτήσει και μεγάλη ηθική απαξία».

«Αυτός που δεν εμβολιάζεται στρέφεται κατά της οργανωμένης κοινωνίας, είναι ηθικά απαράδεκτος. Αυτός αν επιμείνει να μην εμβολιαστεί μπορεί να διακινδυνεύσει την τουριστική χρονιά του 2021. Το λεω αυτό γιατί σήμερα τα δείγματα από το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι φανταστικά. Η εταιρεία DELTA, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία αερομεταφορών, ανακοίνωσε ότι βάζει δύο διπλάσιες πτήσεις εβδομαδιαία προς την Ελλάδα γιατί αναμένει μεγάλο ενδιαφέρον Αμερικανών να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Το ίδιο έχουν κάνει και μια σειρά ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών. Η Ελλάδα έχει αποκτήσει αυτή τη διεθνή καλή φήμη άρα ο κόσμος θα ψάξει να έρθει στην Ελλάδα, ποια είναι η περίπτωση να μην έρθει; Αν η Ελλάδα έχει κάθε μέρα 3.500-4.000 κρούσματα και 800 στις εντατικές. Για αυτό και λεω ότι αυτοί που δεν κάνουν εμβόλιο στρέφονται κατά της πατρίδας τους στην πραγματικότητα, κατά του οργανωμένου συνόλου», σημείωσε επεξηγηματικά.

Αναφορικά με την αποκάλυψη των Παραπολιτικών για τη δήλωση Τζανακόπουλου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Εγώ παρακολουθώ τα Παραπολιτικά, βλέπω λοιπόν τον τίτλο και το ηχητικό Τζανακόπουλου και λεω στον εαυτό μου ”αυτή τη φορά ο φίλος μου Γ. Κουρτάκης και ο Π. Τζένος το παράκαναν, δεν μπορεί να έχει πει τέτοιο πράγμα”. Πάτησα να το ακούσω γιατί ήθελα να πω μην το παρακάνετε. Μου ήταν αδύνατο να πιστέψω ότι σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ένας εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πρώην υπουργός και μάλιστα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μιλήσει για να εκκαθαρίσει ανθρώπους».

«Η εκκαθάριση ανθρώπων είναι πολύ συνήθης σε ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα σαν και αυτά που θαύμαζε ο κ.Τσίπρας και οι υπόλοιποι με το Μάο κα τον Στάλιν αλλά όταν έχεις αποφασίσει να είσαι σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία αυτά τα αφήνεις πίσω. Ο κ.Τζανακόπουλος το είπε στ’ αλήθεια… Πιστεύω ότι ήταν πολύ χρήσιμο αυτό το ηχητικό και συγχαρητήρια στα Παραπολιτικά για την αποκάλυψη γιατί με αυτό τον τρόπο έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να καταλάβουν τι εστί Τζανακόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν είχα αμφιβολία, εγώ ξέρω και ο Τσίπρας τι είναι και ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης, δεν έχω αμφιβολία μέσα μου, οι άνθρωποι αυτά πιστεύουν, έχουν ενδυθεί έναν μανδύα σεβασμού των θεσμών γιατί θέλουν να πάρουν την εξουσία», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Θυμίζω όταν είχαν πάρει την εξουσία ποιο ήταν το μόνιμό τους παράπονο ότι πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία και δεν ελέγξαμε τους αρμούς της εξουσίας. Δηλαδή δεν είναι ότι είπε ο κ. Τζανακόπουλος κάτι διαφορετικό από ότι στα αλήθεια πιστεύουν, αυτό πιστεύουν, αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς κάποιοι αφελείς κατά καιρούς τείνουν να ξεχάσουν τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν στην κεντρώα στροφή του Τσίπρα, στην σοσιαλδημοκρατική στροφή του Τσίπρα, στην ωρίμανση του Τσίπρα αυτά δεν μπορούν να γίνουνε γιατί ο Τσίπρας είναι αυτό. Ο ίδιος είναι αυτό, δεν είναι θέμα Πολάκη και Τζανακόπουλου, ο ίδιος ο Τσίπρας είναι αυτό το πράγμα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ