Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μεταφέρονται τα δεματοποιημένα απορρίμματα από τη Λευκίμμη.

Το αίτημα της προέδρου του ΦοΔΣΑ και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων προς το Υπουργείο Εσωτερικών βρήκε ανταπόκριση, με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, να υπογράφει απόφαση χρηματοδότησης για τη μεταφορά των 8.000 τόνων δεματοποιημένου απορρίμματος της Λευκίμμης από τον ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων

Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου: «Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων αποδεικνύει εμπράκτως την αποτελεσματικότητά του, αλλά και τη σημασία της αποστολής του επιλύοντας προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση παθογενειών και κρίσιμων προβλημάτων στη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και των εμποδίων που παρεμβάλλονται, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών»

Την απόφαση χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το ποσό των 900.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφερθούν από τον χώρο υγειονομικής ταφής στη Λευκίμμη οι 8.000 τόνοι δεματοποιημένων απορριμμάτων, γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο Στέλιος Πέτσας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και προέδρου του ΦοΔΣΑ Ι.Ν., Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία ζητούσε την ιδιαίτερη μέριμνα του Υπουργού για άμεση απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από τον χώρο υγειονομικής ταφής στη Νότια Κέρκυρα.

Στα δέματα συνολικού βάρους 8.000 τόνων προκλήθηκαν σοβαρές φθορές από ακραία καιρικά φαινόμενα τον Νοέμβριο του 2019, με το Υπουργείο Εσωτερικών να εξασφαλίζει χρηματοδότηση 900.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΠΔΕ για θεομηνίες και φυσικές καταστροφές.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα χρόνιο αίτημα και πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τη ζωή και την εικόνα της Κέρκυρας και ιδιαιτέρα την περιοχή της Λευκίμμης συμβάλλοντας παράλληλα και κύρια στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

«Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων αποδεικνύει εμπράκτως την αποτελεσματικότητά του, αλλά και τη σημασία της αποστολής του επιλύοντας προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση παθογενειών και κρίσιμων προβλημάτων στη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και των εμποδίων που παρεμβάλλονται, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών», τόνισε με νόημα η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων και Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ