Επιστολή Στ. Γκίκα προς Ν. Κεραμέως και Ν. Χαρδαλιά και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια

Share:

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, μεταφέροντας τις ενστάσεις των ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Φροντιστηρίων για τον τρόπο επαναλειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, από την 10η Μαΐου προβλέπεται η διεξαγωγή μαθημάτων με φυσική παρουσία μόνο για τους μαθητές που θα λάβουν μέρος σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας ή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ο Βουλευτής μετέφερε στους αρμόδιους Υπουργούς ότι οι ιδιοκτήτες των εν λόγω επιχειρήσεων υπογραμμίζουν πως καθώς τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές υποχρεούνται να πραγματοποιούν δύο φορές την εβδομάδα self-test, τα μαθήματα με φυσική παρουσία μπορούν να επανεκκινήσουν για όλους τους μαθητές, εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας και αντισηπτικών, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά τ.μ. κλπ).

Στην επιστολή του ο Βουλευτής σημειώνει ότι η υπό όρους λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των Φροντιστηρίων θα μειώσει τα ιδιαίτερα μαθήματα που πραγματοποιούνται στα σπίτια και αποτελούν επίσης κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Στέφανος Γκίκας ζητά από την κα Κεραμέως και τον κ. Χαρδαλιά να τεθεί το θέμα στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, προκειμένου να Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια να λειτουργήσουν ξανά με τη φυσική παρουσία όλων των μαθητών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας,  συντομότερο δυνατό.

Previous Article

Με 500.000 ευρώ χρηματοδοτεί το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων το Υπουργείο Υποδομών για έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου

Next Article

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμος Ζακύνθου Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο του Film Office Islands

Σχετικά Άρθρα