Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμος Ζακύνθου Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο του Film Office Islands

Share:

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμος Ζακύνθου

Υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο του Film Office Islands

Τα Ιόνια Νησιά μετατρέπονται σε τόπους έλξης οπτικο-ακουστικών παραγωγών

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη,  υπέγραψε κατά την επίσκεψή της στη Ζάκυνθο η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αναφορικά με τη συνεργασία στο πλαίσιο του  Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικων παραγωγών –Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο λειτουργεί με βάση την Κέρκυρα.

Με αυτόν τον τρόπο η συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους γίνεται συγκεκριμένη, για την από κοινού προσέλκυση, εξυπηρέτηση και διευκόλυνση οπτικοακουστικών παραγωγών στη Ζάκυνθο.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει ότι τα συμβαλλόμενα μέρη με την υπογραφή του παρόντος Μνημονίου αναλαμβάνουν έκαστο τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

  • Τακτικές συναντήσεις μεταξύ των μερών, ώστε να ενημερώνονται οι συμβαλλόμενοι για τις εξελίξεις σχετικά με το ενδιαφέρον, εγχώριο και ξένο, για τo Δήμο, και την ανάγκη εξυπηρέτησης οπτικοακουστικών παραγωγών και τη λειτουργίας των υπηρεσιών τους για να σχεδιάζουν από κοινού μελλοντικές δράσεις προσέλκυσης οπτικοακουστικών  παραγωγών και να αντιμετωπίζουν τα δεδομένα.
  • Πρωτοβουλίες για επιμορφωτικές δράσεις σχετικά με τη λειτουργία του Film Office και των από κοινού με τους συμβαλλομένους παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Ενημέρωση για τα γεγονότα, αποφάσεις και καταστάσεις που διευκολύνουν ή δυσχεραίνουν τις παραγωγές.
  • Συνεργασία μεταξύ των μερών για την εφαρμογή δράσεων απλούστευσης και άρσης γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων, επικοινωνίας όπως και πληροφόρησης ενδιαφερομένων για την αδειοδότηση και μετέπειτα για την υλοποίηση των  οπτικοακουστικών παραγωγών.

Στόχος, από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι να δημιουργηθεί και Τοπικό Γραφείο Film Office στη Ζάκυνθο, για την αποτελεσματική συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου για την ενίσχυση της τοπικής ελκυστικότητας, καθώς και της προβολής της Ζακύνθου, μέσω της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, newmedia) από την προ-παραγωγή έως την προβολή-θέαση ενός οπτικοακουστικού έργου.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου τόνισε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας Film Office στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς ο κλάδος των κινηματογραφικών και ευρύτερα των οπτικοακουστικών δραστηριοτήτων αποτελεί έναν δυναμικό τομέα της παγκόσμιας οικονομίας και  την πεποίθησή της ότι τα Ιόνια Νησιά μπορούν να αποτελούν τόπους έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών.

Previous Article

Επιστολή Στ. Γκίκα προς Ν. Κεραμέως και Ν. Χαρδαλιά και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια

Next Article

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει για πολύ μεγάλο αριθμό καταστημάτων εστίασης τόσο στην Π.Ε. Κέρκυρας όσο και σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Σχετικά Άρθρα