Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συρίγος στα Παραπολιτικά 90,1: Θα υπάρξει μια μικρή παράταση του σχολικού έτους

«Στο τέλος του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εκπαιδευτικοί», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας

«Γίνεται ‘’αγώνας δρόμου’’ ώστε όλα να είναι στη θέση τους για το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος τόνισε πως εάν υπάρξουν προβλήματα θα επιλυθούν σε μια με δύο ημέρες.

Παράλληλα ζήτησε από τους πολίτες κοινωνική υπευθυνότητα στη διενέργεια των self test.

Ακόμη ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως ο κοροναϊός είναι ακόμα εδώ και εργαλείο αποτελούν οι εμβολιασμοί.

Ο κ. Συρίγος εκτίμησε ότι στο τέλος του μήνα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος ανέφερε πως θα υπάρξει μια μικρή παράταση του σχολικού έτους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άγγελου Συρίγου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο υφυπουργός Παιδείας επισήμανε: «Γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να είναι όλα στην εντέλεια και στη θέση τους».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, ο κ. Συρίγος απάντησε: «Εκτιμώ πως ναι, αν είναι θα είναι μικροπροβλήματα τα οποία θα επιλυθούν τις επόμενες μια δυο μέρες. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι υπευθυνότητα, αυτή τη στιγμή γίνεται ένα πείραμα να ανοίξουμε σιγά –σιγά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να πει ότι θα κάνω το αυτοδιαγνωστικό τεστ, θα το δηλώσω σωστά κλπ. Το λεω αυτό διότι αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια τάση από κάποιους οι οποίοι λένε ότι θα το δηλώσω χωρίς να το έχω κάνει. Χρειάζεται κοινωνική υπευθυνότητα».

«Πέρυσι τον Μάρτιο είχε σοκάρει όλους η εικόνα στο Μπέργκαμο με τα στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν τα φέρετρα, φέτος εμένα με σοκάρει η εικόνα με τις χιλιάδες πυρές στην Ινδία όπου καίνε τους νεκρούς πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κοροναϊός δεν έχει φύγει, είναι εδώ μαζί μας απλώς έχουμε εργαλεία αυτή τη στιγμή που μας βοηθούνε. Το ένα είναι ο εμβολιασμός που προχωράει με ταχύτητα, είμαστε σε μια εξέλιξη στην οποία μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη μέρα δεν πρέπει να χάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, ο υφυπουργός σημείωσε: «Ξέρω ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουν εμβολιαστεί όλοι».

Αναφορικά με την παράταση του σχολικού έτους, ο κ. Συρίγος διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μια μικρή παράταση και ότι έχει προγραμματιστεί δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, τόνισε: «Η ρητορική δεν πρέπει να εκπλήσσει, είναι σταθερή η ρητορική της Τουρκίας εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες ότι πρόκειται περί τουρκικής μειονότητας και μάλιστα κατά καιρούς κινητοποιούν διάφορους μηχανισμούς για να το επιτύχουν εκτουρκίζοντας και Πομάκους και Τσιγγάνους. Τα πρόσωπα τα οποία συνάντησε ο Τούρκος υφυπουργός επίσης δεν πρέπει να ξενίζουν είναι τα πρόσωπα τα οποία λειτουργούν ως φορείς του τουρκικού εθνικισμού στην περιοχή. Αυτό κάνουν εδώ και χρόνια».

«Το καινούργιο που έχουμε και μου έκανε εντύπωση είναι ότι ξεκίνησε με την επίσκεψη στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, αυτό δεν το είχαμε ξαναδεί ποτέ από ισλαμιστή υπουργό . Το δεύτερο που με ξένισε ήταν ότι μίλησε για Τούρκους οι οποίοι ζούνε στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να προστατευτούνε κλπ. Οι Τούρκοι που ζούνε στη Θεσσαλονίκη είναι αυτοί που έχουν μεταβεί τα τελευταία χρόνια διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν, είναι φυγάδες από το καθεστώς Ερντογάν για τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων μίλησε», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ως προς την επίσκεψή του ας κρατήσουμε ότι επισκέφτηκε το τέμενος Βαγιαζήτ το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά πριν από 4 χρόνια και το οποίο αποκαθίσταται με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού. Εδώ έχουμε το κλασικό των Τούρκων που λέει «δεν παίζει ρόλο τι κάνεις εσύ στο σπίτι σου αρκεί να δείχνεις τα κακά των άλλων», εμάς μας ψέγουν ότι καθυστερούμε στην αποκατάσταση του τεμένους την ίδια ώρα που αυτοί έχουν καλύψει με μπερντέδες τις τοιχογραφίες στην Αγία Σοφία, στη Μονή της Χώρας, στην Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα αφού τα έχουν μετατρέψει σε ισλαμικά τεμένη . Πρέπει να δούμε δηλαδή τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Σαφώς η ρητορική αυτή έχει εσωτερικό ακροατήριο, ο Ερντογάν άλλωστε τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ με αυτή την εικόνα. Το δεύτερο έχει να κάνει με την πρόθεση της Τουρκίας να τονίσει τη δήθεν παραβίαση των δικαιωμάτων από πλευράς Ελλάδας», διευκρίνισε.

«Δηλαδή τι μας είπε ο υπουργός Εξωτερικών ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τούρκων και τα πολιτισμικά δικαιώματα και τα πολιτισμικά δικαιώματα σε σχέση με το τέμενος Βαγιαζήτ, αυτή εκτιμώ ότι θα είναι και η θέση που θα κινηθεί η Τουρκία το επόμενο χρονικό διάστημα σε σχέση με τη μειονότητα. Εκτιμώ ότι η ρητορική της Τουρκίας το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτισμικά δικαιώματα που υποτίθεται ότι παραβιάζονται από εμάς», επισήμανε ο κ. Συρίγος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ