Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η 9η Μαΐου μας θυμίζει πως ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για τη συντριβή του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας είναι επίκαιρος.

Η σημερινή μέρα 76 χρόνια από τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί μέρα μνήμης και τιμής για τους λαούς που αγωνίστηκαν και νίκησαν  το ναζισμό και το φασισμό.
Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των μεγάλων αντιφασιστικών κινημάτων που πολέμησαν κι έδωσαν τις ζωές τους προκειμένου να απελευθερωθεί ο κόσμος από τις δυνάμεις του σκότους.
Τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού λαού, ο οποίος ανέπτυξε ένα από τα μαζικότερα κινήματα αντίστασης στις δυνάμεις κατοχής στην Ευρώπη, με πρωτοπόρους  το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ.
Η 9η Μαΐου μας θυμίζει πως ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για τη συντριβή του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας είναι επίκαιρος. Επίσης  η κρίση της πανδημίας, στη δίνη της οποίας βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης, μας θυμίζει πως η έννοια της αλληλεγγύης είναι πολύτιμη. Ο κοινός αγώνας και η συνεργασία αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για την υπέρβαση και της σημερινής κρίσης.
Οφείλουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της πατρίδας μας και της Ευρώπης  να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου η ήπειρος μας να απαλλαγεί οριστικά από τους νοσταλγούς του ολοκληρωτισμού. Οφείλουμε να δίνουμε  καθημερινά τη μάχη για μια Ευρώπη απαλλαγμένη από τον ρατσισμό, για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ