Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Για την Ευρώπη προσπαθούμε όλοι μας. Γιατί το καλό της Ευρώπης είναι και δικό μας καλό.

Σήμερα 9 Μαΐου, έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η μέρα της Ευρώπης. 

Η Ελλάδα, μέρος αναπόσπαστο της Ευρωπαϊκής οικογένειας, συμπορεύεται με τα υπόλοιπα Κράτη στο δρόμο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Η Ευρώπη, είναι ένα διακρατικό μόρφωμα, μοναδικό στην ιστορία της ανθρωπότητας, που επιδιώκει την συναδέλφωση, την συμπόρευση, την αλληλεγγύη και την ειρηνη μεταξύ των Κρατών. 

Δεν ξεχνάμε ότι η παράταξη της «Νέας Δημοκρατίας» και ο τότε ηγέτης της Κωνσταντινος Καραμανλής ήταν αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία και υλοποίησαν την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Είναι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό που ονειρευόμασταν; Μάλλον δεν είναι απολύτως αυτό. Έχουν γίνει βέβαια σημαντικά βήματα. Χρειάζεται όμως περεταίρω ολοκλήρωση, κοινό Σύνταγμα, Ευρωπαϊκός στρατός, κοινή Εξωτερική πολιτική και κεντρικά Όργανα Διοίκησης με κύρος και πραγματικές εξουσίες νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Επίσης χρειάζεται να εξομοιωθεί ο μέσος όρος ποιότητας ζωης όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Αυτό όμως δεν αφαιρεί την σπουδαιότητα της Ευρωπαϊκής οικογένειας, που αποτελεί ένα λιμάνι ασφαλείας και ειρήνης για όλους μας. 

Για την Ευρώπη προσπαθούμε όλοι μας. Γιατί το καλό της Ευρώπης είναι και δικό μας καλό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ