Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Με τον πρόωρο καθολικό Εμβολιασμό η Π.Ε. Κέρκυρας γίνεται ασφαλής και πιο ελκυστικός Τουριστικός Προορισμός»

Την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» παρουσίασε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους των 19 μεγαλύτερων νησιών της Χώρας, η οποία αποτελεί επιπρόσθετο πυλώνα της επιχείρησης «Ελευθερία», του προγράμματος εμβολιασμού κατά της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στόχος της «Γαλάζιας Ελευθερίας» είναι ο καθολικός εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των 19 μεγαλύτερων νησιών της Ελλάδος, από 18 ετών και άνω, έως τα τέλη Ιουνίου.

Για την επίτευξη του στόχου, θα δημιουργηθούν νέα, επιπρόσθετα εμβολιαστικά κέντρα από δυνάμεις του ΕΣΥ, αλλά και κινητά συνεργεία εμβολιασμού, τα οποία θα στηρίξουν τη διαδικασία.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ενταχθούν στον προγραμματισμό ιδιωτικές μονάδες που θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα. Σημειώνεται ότι οι επόμενες ηλικιακές ομάδες θα ανοίξουν στα νησιά μας νωρίτερα από ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ μεγάλο ποσοστό των εμβολιασμών θα πραγματοποιηθεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson.

Σε συνέχεια της παρουσίασης της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτοβουλία για τον πρόωρο καθολικό εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, από 18 ετών και άνω, έως τα τέλη Ιουνίου αποτελεί μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εντάσσοντας την Κέρκυρα στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», η Π.Ε. Κέρκυρας θα γίνει πολύ νωρίτερα ένας ασφαλής και ελκυστικός τουριστικός προορισμός, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι των Παξών και των Διαποντίων Νήσων εμβολιάστηκαν με προτεραιότητα.

Τα νησιά μας θα χτίσουν νωρίτερα ένα τοίχος ανοσίας και έτσι η φετινή τουριστική περίοδος θα μας βρει όλους – κατοίκους, εργαζομένους στον ευρύτερο τομέα του Τουρισμού και επισκέπτες – πιο ασφαλείς και καλύτερα θωρακισμένους απέναντι στον κορονοϊό.

Πρόκειται για μία δράση με πολύ έντονο οικονομικό, κοινωνικό αλλά και γεωπολιτικό αντίκτυπο.Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη των τουριστικών νησιωτικών περιοχών. Παράλληλα κάνει τη διαφορά προτάσσοντας τα νησιά μας στον μεγάλο αγώνα κατά του κορονοϊού

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ