Κάλεσμα Δημήτρη Μπιάγκη στους φορείς και την κοινωνία για την πανδημία

Share:

Ώρα να συστρατευτούμε όλοι στον αγώνα που θα διασφαλίσει την ελευθερία μας

Σ’ αυτές τις κρίσιμες μέρες που διανύουμε οφείλουμε όλοι να συστρατευτούμε, θεσμικοί παράγοντες, αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, ενώσεις και επαγγελματικά σωματεία, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, στον κοινό αγώνα ώστε να διασφαλίσουμε, πως ο δρόμος προς την επιστροφή μας θα είναι συντεταγμένος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες (ανθρώπινες, οικονομικές, κοινωνικές).

Η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Απειλεί τη ζωή μας, τους ανθρώπους μας, την οικονομία του τόπου μας.

Η ενεργή και υπεύθυνη συμμετοχή όλων μας, με ασφαλή τήρηση των κανόνων και των πρωτοκόλλων, με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κώδικες, με περισσή αυτοπροστασία και επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών, είναι απαραίτητη.

Οι φορείς και τα επαγγελματικά σωματεία οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποτελέσουν προμετωπίδα αυτής της προσπάθειας, διασφαλίζοντας με την ενεργή συμμετοχή τους όλα τα παραπάνω. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε μονοσήμαντα της επιτυχία αυτού του εγχειρήματος αποκλειστικά και μόνο στα χέρια των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών.

Την ίδια ώρα, ταυτόχρονα, όλοι μαζί, πρέπει να στηρίξουμε το εγχείρημα των εμβολιασμών. Αποτελεί το παράθυρό προς την ελευθερία μας.

Απευθύνω κι εγώ από τη μεριά μου, κάλεσμα σ’ όλη την κερκυραϊκή κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά και μαζικά στη διαδικασία του εμβολιασμού επιταχύνοντάς την με κάθε τρόπο, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να γευτούμε την επιθυμητή ανοσία που θα μας οδηγήσει εκ του ασφαλούς στην πολυπόθητη ελευθερία. Έτσι, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ατενίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Previous Article

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Next Article

Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Σχετικά Άρθρα