Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

«Η ιστορική στιγμή της αναγνώρισης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων καθιστά σαφές ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί πλέον να παραμένει δέσμια των λαθών και των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο παρελθόν»

Φέτος συμπληρώνονται 102 χρόνια από το ξεκίνημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η 19η Μαΐου, αποτελεί για τον Ελληνισμό Ημέρα μνήμης και τιμής για τους περισσότερους από 350.000 αθώους, που έπεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας.

Η Γενοκτονία των Ποντίων δεν μπορεί παρά να είναι χαραγμένη στην εθνική συνείδηση των Ελλήνων στο πέρασμα των χρόνων ως μνημείο αγώνων για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και αναγνώρισης των δεινών, που έχει υποστεί ο Ελληνισμός στα βάθη των αιώνων.

Ο ξεριζωμός, η βίαιη προσπάθεια εξισλαμισμού των Ελλήνων του Πόντου, η σφαγή τους από τους Τούρκους, είναι γεγονότα, τα οποία παραμένουν ανεξίτηλα στο χρόνο, θα μνημονεύονται στο διηνεκές και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα «ξεχνά», να τα αγνοεί και να παραχαράσσει την Ιστορία.

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας ιστορικής στιγμής, όταν ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε σε αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Είναι πλέον προφανές ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια των λαθών και των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο παρελθόν.

Κρατάμε στην καρδιά και στο νου μας ζωντανούς τους αθώους Έλληνες του Πόντου, που σφαγιάστηκαν πριν από 102 χρόνια. Τιμούμε τους αγώνες τους και τη μνήμη τους.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενώνει τη φωνή της μ’ εκείνες όλων των Ελλήνων απανταχού απαιτώντας την ηθική δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού μέσω της παγκόσμιας αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αλλά τη φωνή της ειρήνης, της ηθικής και της συγγνώμης, που αναζητεί η παγκόσμια κοινότητα από την Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ