Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιατί καθυστερεί αδικαιολόγητα η υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών ομάδων;

  • Η περιφερειακή αρχή ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ενέταξε την 30/07/2018 στο ΕΣΠΑ 2014/2020 το έργο «ΛΑΕΡΤΗΣ» ως καινοτόμο επιχειρησιακό σύστημα διαχείρισης φυσικών κινδύνων στην ΠΙΝ με προϋπολογισμό 2.807.269 ευρώ.

Το 5ο υποέργο αυτού του προγράμματος, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, αφορούσε σε προμήθεια ειδών εξοπλισμού για τις εθελοντικές ομάδες που δρουν στα νησιά μας.

Μέχρι σήμερα οι εθελοντικές ομάδες δεν έχουν λάβει οτιδήποτε σχετικό, ενώ είναι προφανής η ανάγκη ενίσχυσης της δράσης αυτών και η συμπλήρωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού τους.

  • Η περιφερειακή αρχή ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014/2020 τρείς πράξεις που αφορούν στον σημαντικό εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Ιόνια Νησιά.
  1. Πυροσβεστικός εξοπλισμός για την μείωση των επιπτώσεων από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους, προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ, με αντικείμενο την προμήθεια τριών ειδικά εξοπλισμένων οχημάτων.
  2. Προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, με αντικείμενο την προμήθεια 14 οχημάτων 500, 4000 και 10000 λίτρων νερού (2,8,4 τεμάχια αντίστοιχα).
  3. Εξοπλισμός οδικής ασφάλειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει αποδοθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των Ιονίων Νήσων.

Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

  • Γιατί καθυστερεί αδικαιολόγητα η υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών ομάδων;
  • Τι έπραξε για την επιτάχυνση της προμήθειας αυτού του αναγκαίου εξοπλισμού, σε μια Περιφέρεια που η Πολιτική Προστασία έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων;
  • Κρίνει ως πλέον αναγκαίο την τοποθέτηση «συντονιστών» και «συμβούλων» άνευ πρακτικού αντικειμένου, και όχι την ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενίσχυση της υλικής υποδομής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών ομάδων;

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ