Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας σε Στ. Πέτσα: «Η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την Υποχρέωση Στείρωσης δεσποζόμενων Ζώων και την Απαγόρευση της ερασιτεχνικής Εκτροφής»

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στο περιθώριο της διήμερης συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Ελλήνων Αποδήμων.

Ο Στέφανος Γκίκας παρέδωσε στον Αναπληρωτή Υπουργό επιστολή της Ε΄ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και της Κυνηγητικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αναφορικά με τις ενστάσεις  τους επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’», το οποίο τέθηκε σε ανοικτή διαβούλευση, ενώ μετέφερε και τις θέσεις της Κυνοφιλικής Λέσχης Κέρκυρας.

Οι βασικές ενστάσεις των φορέων αφορούν στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων και στην απαγόρευση της ερασιτεχνικής εκτροφής ζώων.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή τα συγκεκριμένα ζητήματα, αφού από πολλούς Συλλόγους της χώρας αναπτύσσεται πολύ ισχυρή και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία με σοβαρές ενστάσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Πέτσας ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι κατά την ανοικτή διαβούλευση καταχωρήθηκαν περίπου 28.000 σχόλια επί του σχεδίου νόμου, με τα περισσότερα να αφορούν στις διατάξεις για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων και την απαγόρευση της ερασιτεχνικής εκτροφής. Σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών κατά την παρούσα φάση επεξεργάζεται την τελική μορφή του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση αφουγκράζεται την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν προσαρμογές στο τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ