Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «50.000 Ευρώ για το Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Ματθαίου και 40 Νοσηλευτές για το mega Εμβολιαστικό Κέντρο

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Θέματα συζήτησης απετέλεσαν η επικείμενη λειτουργία του mega Εμβολιαστικού Κέντρου στο ΕΑΚΚ, η στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας με επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό, η επικείμενη προκήρυξη μονίμων ιατρών ΕΣΥ και η χρηματοδότηση του Περιφερειακού Ιατρείου του Αγ. Ματθαίου Νότιας Κέρκυρας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι καταρχάς στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αποδεσμεύονται 50.000 Ευρώ από την 6η ΥΠΕ για την αγορά λυόμενης κατασκευής για το νέο Περιφερειακό Ιατρείο του Αγ. Ματθαίου. Πρόκειται για μία δέσμευσή μας που γίνεται πράξη!

Ευχαριστώ για αυτό ιδιαίτερα τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον Αν. Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Συζητήσαμε σήμερα εκτενώς για την λειτουργία του mega Εμβολιαστικού Κέντρου στο ΕΑΚΚ. Όπως έχουμε πει, η λειτουργία του θα στηριχθεί σε αποσπασμένους Νοσηλευτές/ Νοσηλεύτριες και Επισκέπτες Υγείας από πολλές δομές της 6ης ΥΠΕ.

Σήμερα ανακοινώνουμε ότι αποσπώνται συνολικά 40 Νοσηλευτές/ Νοσηλεύτριες και Επισκέπτες Υγείας στην Κέρκυρα. Από την 31η Μαΐου και για τρεις εβδομάδες, μαζί με τους ιδιώτες Ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη λειτουργία του mega Εμβολιαστικού Κέντρου της Κέρκυρας. Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» θα ξεκινήσει στην Κέρκυρα με 12 εμβολιαστικές γραμμές του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson.

Με την άφιξη του κ. Καρβέλη στην Κέρκυρα, την Κυριακή 30 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του συντονιστική σύσκεψη με τους Ιατρούς και τους Νοσηλευτές, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου.

Επίσης, σε ότι αφορά στην στελέχωση των 5 Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας, ενημερώθηκα ότι το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η πρόσληψη τουλάχιστον ενός νοσηλευτή/ νοσηλεύτριας σε κάθε ένα από τα Κέντρα Υγείας.

Τέλος, έθεσα μετ΄ επιτάσεως την ανάγκη νέας πρόσληψης μονίμων ιατρών ΕΣΥ, επιπρόσθετων ειδικοτήτων, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Θυμίζω ότι τον περασμένο Μάρτιο προκηρύχθηκαν 13 θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ για την Π.Ε. Κέρκυρας. Η νέα προκήρυξη θα αφορά σε 600 θέσεις ιατρών για όλη τη Χώρα και αναμένεται να δημοσιευθεί το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ζήτησα, σύμφωνα και με τις προτάσεις του Δ.Σ. του ΓΝΚ, στην προκήρυξη να συμπεριληφθούν για το Νοσοκομείο μας κρίσιμες ειδικότητες όπως ορθοπεδικού, καρδιολόγου, ψυχιάτρου κ.α.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δουλεύει μεθοδικά σε όλα τα επίπεδα και με συνεχή διεκδίκηση πετυχαίνουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην Π.Ε. Κέρκυρας και την εκπλήρωση των στόχων που θέτουμε.»  

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ