Στήριξη της δράσης του Παρατηρητηρίου Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι

Share:


Στηρίζουμε τη δράση του Παρατηρητηρίου Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, που θα γίνει το Σάββατο, 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος.
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι τιμές των βαρέων μετάλλων και των τοξικών δηλητηρίων στο έδαφος, τον αέρα και τον υδροφόρο ορίζοντα στο Τεμπλόνι έχουν περάσει κατά πολύ τα, έστω και αυθαιρέτως οριοθετημένα, επιτρεπτά όρια επιβάρυνσης της περιοχής, όπου βρίσκεται η χωματερή και είναι επίσης γνωστό ότι η ρύπανση εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές του νησιού.
Έχουν περάσει χρόνια με διαπιστώσεις και δηλώσεις επιστημόνων, διαμαρτυρίες των κατοίκων και υποσχέσεις πολιτικών αλλά η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει φτάσει σε αδιέξοδο!
Το Παρατηρητήριο οργανώνει συμβολική συγκέντρωση – Επίσκεψη το Σάββατο 5/6 στις 9:30 το πρωί στο χώρο της χωματερής Τεμπλονίου με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού και τη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που επικρατεί.
Η επίσκεψη θα συνδυαστεί με μια μικρή πεζοπορική διαδρομή προς τη Λίμνη Μπρετάνου, που καταλήγει μεγάλη ποσότητα των στραγγιδίων από τη εγκατάσταση, για να έχουμε όλοι μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης που παρουσιάζει αυτή.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα προς τους φορείς και κατοίκους της Κέρκυρας, θα συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Βέρα Κορωνάκη Βούλα Μπούκα

Previous Article

Το θρυλικό Σπιτφάιρ στο αεροδρόμιο “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ” (Φωτ-Video)

Next Article

Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπή στην Κέρκυρα

Σχετικά Άρθρα