Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Tο πλάνο διαχείρισης απορριμμάτων στην νησίδα Βίδο

Στην διαχείριση απορριμμάτων για το πέρασμα από την γραμμική στην κυκλική οικονομία τα βήματα είναι απλά!

  1. Όραμα
  2. Στόχος 
  3. Σχεδιασμός
  4. Εμπιστοσύνη, συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με τις υπηρεσίες του Δήμου μας
  5. Εμπιστοσύνη, συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με τους συνεργάτες μας και τις τεχνοκρατικές τους γνώσεις!
  6. Επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, στην ευαισθησία, στην συμμετοχή και στην αγωνία όλων των πολιτών που ζουν στο νησί μας, για ένα καλύτερο αύριο! 
  7. Επιμονή και σταθερότητα στους στόχους και τον σχεδιασμό!
  8. Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ αυτοδιοικητικών και πολιτών
  9. Υπομονή και πολλή αισιοδοξία!

Το καλοκαίρι του 2018 ξεκινήσαμε την αποτύπωση αυτών των βημάτων και από τον Σεπτέμβρη του 2019, από την θέση ευθύνης του Εντετ.Δημ.Συμβούλου για την λειτουργία των νησίδων Βίδο και Λαζαρέτο, μαζί με την επιστημονική ομάδα της παράταξης μας «Η Κέρκυρα Ψηλά»,  με μεθοδικότητα, ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον δημοσιονομικό κώδικα, ξεκινήσαμε την υλοποίηση  αυτών των βημάτων.

Αισθανόμαστε ευτυχείς που σύντομα, στην νησίδα Βίδο, θα έχουμε τα απαραίτητα μηχανήματα και υλικά, ώστε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα της διαλογής στην πηγή σε δέκα (10) διαφορετικά ρεύματα.

Το  φετινό καλοκαίρι θα  ξεκινήσει η προσπάθεια να γίνει το Βίδο πρότυπο νησί στην διαχείριση των απορριμμάτων και πρότυπο νησί για περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, σας παρουσιάζουμε σήμερα τα μηχανήματα και τα υλικά, τα οποία θα έχουμε στην διάθεση μας (τα περισσότερα τα έχουμε ήδη, και τα υπόλοιπα είναι θέμα ημερών):

  • 46 κάδους 7 διαφορετικών χρωμάτων (Για κάθε υλικό και διαφορετικό χρώμα)
  • 30 μικρούς κάδους για συλλογή υπολειμμάτων τροφών
  • 10 κολώνες – σταχτοδοχεία
  • 1 ρυμουλκούμενο θρυμματιστή και
  • 10 τραπέζια με πάγκους για Πικ -νικ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε :

  • Την Δήμαρχο Κα Μερόπη Υδραίου και τον Αντιδήμαρχο Κον Γιάννη Σερεμέτη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μας παρέπεμψαν στον υπεύθυνο του Δήμου μας, για να προμηθευτούμε  τους κάδους που θεωρούμε απαραίτητους  για να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας.
  • Τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου μας, Κους : Γιώργο Ζάραγκα και Δημήτρη Μυρισκλάβο, οι οποίοι έχοντας ξεκάθαρο και συγκεκριμένο στόχο, φρόντισαν για την προμήθεια όλων των απαραίτητων μηχανημάτων και υλικών για την επίτευξη του κοινού πλέον στόχου και οράματος.

Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε και τον τρόπο υλοποίησης του σχεδιασμού μας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

Σπυρίδων Νεράντζης

κιν.6936691321

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ