Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

3η Εικαστική Κερκυραϊκή Άνοιξη απο την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη ανοιξε 14 Μάϊου, τις πόρτες της στο φιλότεχνο κοινό της και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-16:00.

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, στo πλαίσιο της «3ης Εικαστικής Κερκυραϊκής Άνοιξης» παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο: «Η Κέρκυρα το 1821 και η Μορφή του Ιωάννη Καποδίστρια», αφιερωμένη στον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Η έκθεση θα παρουσιαστεί αρχικά διαδικτυακά ενώ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό με το άνοιγμα των μουσείων. Η οπτικοακουστική παρουσίαση της θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 5 Μάιου 2021 και θα είναι προσβάσιμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Εικαστική Κερκυραϊκή Άνοιξη, καθιερώθηκε ως θεσμός , από το 2019 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο την περίοδο της άνοιξης. Παρουσιάζονται την μια χρονιά έργα εκλιπόντων καλλιτεχνών από την συλλογή της και την επόμενη χρονιά έργα Κερκυραίων Καλλιτεχνών με δράση στο νησί μας, την Κέρκυρα. Έτσι η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη συνεχίζει και φέτος πιστά την υπόσχεση της παρουσίας της, παρά τις αντίξοες συνθήκες των ημερών μας.
Η έκθεση που παρουσιάζει περιλαμβάνει μια σειρά χαρακτικών έργων ιστορικής σημασίας και αναφοράς της χρονικής περιόδου του 1821. Τα έργα προέρχονται από τη Συλλογή της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης και τη Συλλογή του συλλέκτη και συγγραφέα Γιώργου Σουρτζίνου.
Ο Λόγος όπως και η Τέχνη πάντα αγκάλιαζαν με τις καταγραφές τους, τις ιστορικές και πολιτισμικές εξιστορήσεις της ανθρωπότητας. Με χαρά σας καλούμε να παρακολουθήσετε αρχικά διαδικτυακά την έκθεση.

Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη και μέσω Youtube στην παρακάτω ιστοσελίδα:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ