Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μήνυμα Στ. Γκίκα για την συμπλήρωση 40 Χρόνων από την Ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ

Με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στις 28 Μαΐου 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε κατά την τελετή για την υπογραφή της Συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ: «Βασίζομαι πάντα στη μελέτη πραγματικών δεδομένων και στα διδάγματα της ιστορικής πείρας. Αυτά με έπεισαν ότι το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στην ενοποίησή της. Και ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη. Και με την πεποίθηση αυτή αγωνίστηκα, επί μία εικοσαετία περίπου, να εντάξω τη χώρα μου στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα»

Ο αγώνας του Εθνάρχη δικαιώθηκε και επί 40 χρόνια διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα επωφελείται σε κάθε πτυχή της καθημερινής, οικονομικής, κοινωνικής ζωής από την συμμετοχή της στην ΕΕ.

Σήμερα η  Ελλάδα, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται στον πυρήνα της ΕΕ και ανήκει στους αξιόπιστους πρωταγωνιστές της. Ανήκει επιπλέον στις κινητήριες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες υιοθετούνται και ισχυροποιούν την ΕΕ, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid.

Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί για το συμφέρον όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Αν τα Κράτη της Ηπείρου μας δεν συνενώσουν τις υλικές και πνευματικές τους δυνάμεις σε μια οργανική ενότητα, θα παραμερισθούν μοιραία στο περιθώριο της ιστορίας.»»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ