Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φίμωση των παρατάξεων της μειοψηφίας επιχειρεί η περιφερειάρχης.

Με πρόσχημα την ανάγκη επικαιροποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η περιφερειακή αρχή Κράτσα οδήγησε την τριμερή πλειοψηφία του στην λήψη μιας ντροπιαστικής απόφασης μνημείο βαθιάς αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και αυταρχικής συμπεριφοράς.

Συγκεκριμένα, κατήργησε την απρόσκοπτη δυνατότητα των παρατάξεων της μειοψηφίας να εισάγουν θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρακτική που ίσχυσε από το 2011 εμπλουτίζοντας την δημοκρατική λειτουργία και επιτρέποντας στην τοπική κοινωνία να θέτει, μέσω των παρατάξεων, τα προβλήματά της προς δημόσιο προβληματισμό και επίλυση τους.

Η σχετικά πρώιμη απαξίωση της παρουσίας της κ. Κράτσα στην διαχείριση των περιφερειακών υποθέσεων, η εμφανής αντίδραση των πολιτών στις πρακτικές των φουλαριών και της fake πολιτικής, η ευθεία σύγκρουση με την αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού των νησιών μας, τα αξεπέραστα αδιέξοδα με το μόρφωμα του ΦΟΔΣΑ, η πλήρης αποκάλυψη ενός μηχανισμού κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος επ’ ωφελεία ολίγων, η αποκάλυψη της προκλητικής  δράσης της υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων όπως στην περίπτωση των νταμαριών στην Κέρκυρα, η ευθεία διασύνδεσή της με τα κλεπτοσυμφέροντα της αγοραπωλησίας στα ορεινά της Ζακύνθου, η παταγώδης  αποτυχία του προγράμματος στήριξης των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όλα αυτά βαραίνουν απελπιστικά το κλίμα και οδηγούν την περιφερειακή αρχή σε… απονενοημένες ενέργειες όπως αυτή.

Αξίζει να αναφερθεί η θλιβερή εικόνα του κ. Σπύρου ο οποίος, χάριν των «ευνοημένων» της παράταξής του, ανέχτηκε τον διασυρμό του και ψήφισε την κατάργηση μιας διάταξης που είχε θεσπιστεί κατά την διάρκεια της θητείας του!

Αξίζει επίσης να τονιστεί η λυσσαλέα προσπάθεια  του κ. Αλεξάκη για την στήριξη της κ. Κράτσα και τον αποκλεισμό της μειοψηφίας.

Είναι πραγματικό κατάντημα για την ΠΙΝ να καθορίζουν τις τύχες της οι «μισθοφόροι» της πολιτικής ζωής.

«Πλανώνται πλάνη οικτρά» όλοι αυτοί  που συνέπραξαν στο παραπάνω ανοσιούργημα. Καμιά διοικητική αμφιλεγόμενη απόφαση δεν μπορεί να εμποδίσει τον δημοκρατικό και προοδευτικό λαό των Ιονίων να εκφράσει τα προβλήματα και τις αγωνίες του ενώπιον των συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης  και να διεκδικήσει λύσεις και απαντήσεις.

Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει απερίσπαστη την προσπάθεια της τόσο μέσα όσο και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τους μη προνομιούχους πολίτες και τα διεκδικητικά κινήματα.

κ. Κράτσα, «ο βασιλιάς είναι γυμνός», και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσετε τόσο το καλύτερο για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ