Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λοβέρδος στα Παραπολιτικά 90,1: Υπάρχει μια κίνηση αλλαγής στην παράταξη – Οι πολίτες θέλουν να είμαστε ΠΑΣΟΚ

«Λίγοι είναι εκείνοι της διατήρησης του ονόματος ΚΙΝΑΛ», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος

«Η αίσθηση μου είναι ότι υπάρχει μια κίνηση αλλαγής στην παράταξη την οποία έχω εκφράσει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως οι πολίτες θέλουν να είμαστε ΠΑΣΟΚ και λίγοι είναι εκείνοι της διατήρησης του ονόματος ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με την κίνηση του Νίκου Παππά να στείλει υπόμνημα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ανέφερε πως εάν ήταν δικηγόρος του θα του έλεγε να μην πάει.

Ακόμη δήλωσε πως ο πελάτης του Χρήστος Καλογρίτσας έχει και άλλα στοιχεία.

Τέλος ανέφερε πως ο κόσμος αισθάνεται ανασφάλεια με την εγκληματικότητα επειδή υπάρχει κενό παρά τα μέτρα και τις περιπολίες που έχουν αυξηθεί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη δημοσκόπηση για τη διαδοχή του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής του κόμματος σημείωσε: «Έχω την αίσθηση από την περιοδεία που έκανα στον Έβρο, και από την κίνηση που κάνω στην Αθήνα και από τις τηλεδιασκέψεις που κάνω πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κίνηση αλλαγής στην παράταξη και αυτή την κίνηση αλλαγής την έχω εκφράσει. Αλλαγή ηγεσίας και αλλαγή νοοτροπίας».

Για την επιστροφή του ονόματος ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε: «Τα μηνύματα που παίρνω από όλη τη χώρα είναι σε αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν και πολλοί που λένε ότι είναι το δεύτερο που μας ενδιαφέρει, το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να μπορείς να μεγαλώσεις την παράταξη αυτή και να έχεις σωστές θέσεις. Εκείνο που είναι εντυπωσιακό είναι ότι υπέρ της διατήρησης του ονόματος του ΚΙΝΑΛ είναι ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό».

Για τα οικονομικά χρέη του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε: «Δεν μπορεί ένα κόμμα να είναι δέσμιο ενός ΑΦΜ, εγώ έχω σχέδιο έτοιμο από το 2015, μάλιστα τώρα ζυμώθηκε και από την εμπειρία που αποκτήθηκε από τη διαχείριση κόκκινων δανείων, έχω ένα σχέδιο ολόκληρο για να απελευθερώσω την παράταξη από αυτό. Εγώ θα το ρυθμίσω το ζήτημα αυτό, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι. Δεν θα είμαστε όμηροι αυτού του θέματος φοβούμενοι να το αντιμετωπίσουμε, θα το αντιμετωπίσουμε».

Αναφορικά με την κίνηση του Νίκου Παππά να στείλει υπόμνημα στην Προανακριτική Επιτροπή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Καταρχάς έχω αποφύγει να υπεισέλθω σε θέματα αυτής της προανακριτικής γιατί είμαι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα και υπάρχει σύγκρουση καθηκόντων εδώ και ζήτημα δεοντολογίας. Θα περιοριστώ να σας πω ότι αν ήμουν εγώ ο δικηγόρος του κ. Παππά θα του έλεγα να μην πάει. Και θα του έλεγα να μην πάει γιατί δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει όχι αιτιάσεις ή μομφές αλλά στοιχεία ηλεκτρονικού αρχείου, μηνύματα τηλεφωνικά δικά του που δείχνουν ότι όσα έχουν καταγγελθεί και σε δικαστήρια και στην προανακριτική της Βουλής και στην προανάκριση που έχει γίνει το καλοκαίρι του ’20 καλείται να τα απαντήσει…».

«Αν ήμουν δικηγόρος τους θα του συνιστούσα να αποφύγει τον προανακριτική επιτροπή για το καλό του. Γιατί αυτό το οποίο έχει υπαινιχτεί ο πελάτης μου, ο κ. Καλογρίτσας, είναι ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία αν επιμένει θα κατατεθούν. Δεν ήθελε να καταθέσει αλλά, διαχειρίστηκε ο ίδιος το υλικό του εγώ απλώς το είδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: « Δεν μπορώ να απαντήσω σε τίποτε, εγώ δεν πήγα ούτε στην Ολομέλεια της Βουλής και ούτε θα πάω. Έθεσα ένα ερώτημα στο κόμμα μου και είπα ”μήπως είναι καλύτερο μην έρθω και να ψηφίσω» και η απάντηση που πήρα ήταν «όχι, θα ασκήσεις κανονικά τα καθήκοντά σου”».

Ερωτηθείς αν η εισήγησή του στο ΚΙΝΑΛ θα είναι να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του κ. Παππά στο δικαστικό συμβούλιο, απάντησε: «Όταν υπήρξε η φήμη ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση προανακριτικής εμείς κάναμε μια σύσκεψη, τους είπα δύο λόγια και τους είπα σας παρακαλώ πολύ να μην με ξανακαλέσετε σε άλλη σύσκεψη για αυτό το θέμα. Άρα και τώρα δεν θα συμμετάσχω».

ΔΗΜ: Θα ψηφίσετε όμως

«Αυτή ήταν η επιλογή που έγινε κομματικά στην πρώτη διαδικασία. Θα ψηφίσω ότι προτείνει το κόμμα μου», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν για πλημμέλημα στέλνεις έναν υπουργό στο δικαστικό συμβούλιο, απάντησε: «Προφανώς. Το πλημμέλημα είναι αδίκημα… Αφήστε τον κ. Παππά, παράβαση καθήκοντος του Χ υπουργού είναι παράβαση καθήκοντος του Χ υπουργού είναι πλημμεληματάρα. Είναι βαρύ, είναι πολύ βαρύ. … Αν πούμε για έναν πολιτικό ότι τα πλημμελήματα δεν μετράνε τότε θα σου πει ένας πολίτης για μένα γιατί να μετράνε;».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν κάνει τη δουλειά του σε σχέση με την εγκληματικότητα, απάντησε: «Δύσκολο ερώτημα σε έναν φίλο του κ. Χρυσοχοϊδη… Δεν κατάλαβα την κίνηση των 500 ονομάτων στον κ. Πλιώτα. Τα αστυνομικά όργανα κάνουν προκαταρκτικές εξετάσεις εφόσον έχει επιλέξει η Αστυνομία τα στοιχεία αυτά πρέπει να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις. Ή η Δικαιοσύνη πήρε στοιχεία από τον κ. Χρυσοχοϊδη και τα έβαλε στο συρτάρι ή τα στοιχεία που πήγε ο κ.Χρυσοχοϊδης δεν οδηγούν σε ποινικές διώξεις. Ή είμαστε στο μεσοδιάστημα που η Δικαιοσύνη κινήθηκε και εμείς δεν το ξέρουμε».

ΔΗΜ.: Υπάρχει κενό όμως αυτή τη στιγμή; Δικαίως ο κόσμος αισθάνεται ανασφάλεια;

«Απολύτως υπάρχει κενό παρότι έχουν γίνει προσπάθειες, έχει υπάρξει βελτίωση, βλέπουμε αστυνομικούς στο δρόμο, αυτά δεν μπορεί να τ’ αρνηθεί κανένας πολίτης αλλά όταν βλέπουμε αυτή την κατάσταση με τις ανθρωποκτονίες αισθανόμαστε ασφάλεια; Ξεριζώθηκε η βία στα πανεπιστήμια μετά από δύο χρόνια; Το είχε κάνει η κυβέρνηση αυτό πρώτο θέμα, τα κατάφερε; Λέω στο κόμμα μου ότι οι θέσεις μας για την ασφάλεια πρέπει να αλλάξει. Εγώ έχω άλλο πλαίσιο για τρία θέματα για την ασφάλεια του πολίτη και για το συνδεδεμένο με αυτή θέμα της μετανάστευσης, και για τον ποινικό κώδικα και τις ρυθμίσεις των παρεπόμενων μηνών και για την έκτιση των ποινών εγώ έχω ατζέντα, έχω ημερήσια διάταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αστυνομία στα πανεπιστήμια, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Την είδατε; Έχει γίνει κάποια κίνηση ουσιαστική μέχρι σήμερα; Από τον Σεπτέμβριο είναι αυτό πρώτο θέμα; Είναι μια παγίδα η συζήτηση για το θέμα αυτό, ας το κάνουνε και ας δούμε γιατί όταν η Βουλή ψηφίζει ένα νόμο πρέπει να δούμε την εφαρμογή του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ