Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απάντηση ΔΕΕΠ Κέρκυρας στην ομάδα υγείας ΣΥΡΙΖΑ & ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Με δυο χωριστές ανακοινώσεις, χτες η ομάδα υγείας ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα η τοπικη Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν (μάλλον ατυχώς) να μονοπωλήσουν την δημοσιότητα στα τοπικά ΜΜΕ, η μεν πρώτη κατηγορώντας την Διοίκηση του Νοσοκομείου για ακροδεξιό αυταρχισμό (!!!), η δε δεύτερη ζητώντας εξηγήσεις για το γνωστό περιστατικό με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκο Αυλωνιτη στο Μεγάλο Εμβολιαστικο Κέντρο Κέρκυρας (θέμα που έχει ήδη συζητηθεί διεξοδικά στο δημοσιο διάλογο, 3 μέρες τώρα).  

Αφού λοιπόν η Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας ψεύδη, ως συνήθως,  «καίγεται» να λάβει μια απάντηση από εμάς, όπως διακαώς αποζητά στην ανακοίνωση της, θα την πάρει αμέσως τώρα:

• Καμία απόλυση γιατρού δεν έγινε.

Έληξε η σύμβαση ενός επικουρικού ιατρού και αυτός προσελήφθη, ξανά, σε άλλη Δημόσια Δομή Υγείας.

• Καμία ρεβανσιστική μετακίνηση ιατρού δεν έγινε. Όμως η εποχή είναι ιδιαίτερη και αντιμετωπίζουμε μια πανδημία. Σε καιρό μάχης, όλοι είναι στις επάλξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία, μάλιστα οικειοθελώς.

Ελάχιστες οι ατομικές εξαιρέσεις, όχι βέβαια από κίνητρα εκδικησης η ρεβανσισμού, αλλά σε εκτέλεση της υποχρεωτικής εγκυκλίου του Υ.Υ. (ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ).

• Οι καθαρίστριες, ουδέποτε, απολύθηκαν. Η διαδικασία, όπως όλοι γνωρίζουν, ήταν ανοικτή, με διαφάνεια και μέσω Α.Σ.Ε.Π.

Είναι απογοητευτικό επιπλέον να επιχειρείται η προσπάθεια να μειωθεί ο Εθνικός Στόχος του Εμβολιασμού, από μικροκομματικής σκοπιμότητας ιδεοληψίες.

Επίσης το Νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν το εκπροσωπεί μόνον η Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ. Υπενθυμίζεται πως υπάρχει και εκπροσώπηση των Ιατρών στο Δ.Σ. του Γ.Ν.Κ., υπάρχει επιπλέον η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και κυρίως, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. Με όλους αυτούς τους φορείς, η Διοίκηση έχει εξαιρετική και αρμονική συνεργασία, με κοινό στόχο την καθημερινή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στο Νησί. 

Και αλήθεια, θα θέλαμε να ξέρουμε, η Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ. αντέδρασε όταν η προηγούμενη Διοίκηση είχε εξαπολύσει σωρεία  πειθαρχικών διώξεων, σε εμβληματικούς Ιατρούς του Γ.Ν.Κ., με αναγνωρισμένο επιστημονικό και κοινωνικό κύρος, με αποτέλεσμα να προκληθούν ακόμη και πρόωρες παραιτήσεις και να  δημιουργηθούν δυσαναπλήρωτα κενά στο Γ.Ν.Κ. ; ; ;  

Ευτυχώς όμως οι πράξεις μιλάνε. Τα λόγια συχνά είναι φτωχά, ιδιαίτερα όταν εξαπολύονται με μόνο σκοπό να «δημιουργήσουν» πεδίο αντιπαράθεσης, εκεί που δεν υπάρχει (η δεν θα έπρεπε να υπάρχει), όπως στα θέματα υγείας. 

Όσο αφορά την ελαφρώς μπαγιάτικη ανακοίνωση (3 μέρες μετά…) του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό με τον Βουλευτή κ. Αυλωνιτη στο Εμβολιαστικο Κέντρο, τουτο το περιστατικό προήλθε από λάθος χειρισμό της security του εμβολιαστικου κέντρου και ήταν προφανώς μια άστοχη ενέργεια. Η όλη παρεξήγηση ελυθη άμεσα από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μίλησε προσωπικά με τον κ. Βουλευτή και του ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε εδόθη τέτοια εντολή μη εισόδου του στο Εμβολιαστικο και το όλο ζήτημα ο ίδιος ο κ. Αυλωνιτης, με ανακοίνωση του, το θεώρησε λήξαν. 

Επομένως, προς τι το ανοίγετε ξανά; Η τέλος πάντων, εξηγήστε στον κόσμο, γιατί αργήσατε να το ανοίξετε, όταν εδώ και 3 μέρες έχουν δοθεί δημοσίως 1000 εξηγήσεις γι’ αυτό; 

Σας συμβουλεύουμε, όπως και στο παρελθόν έχουμε κάνει, να εξαντλήσετε την ενέργεια σας στο να προσφέρετε σοβαρές προτάσεις στο λαό και όχι να δημιουργείτε ανέξοδη και στείρα κριτική, σε ζητήματα μη προσφορά για κριτική. Ο λαός έχει αντίληψη και καταλαβαίνει. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ