Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την απελευθέρωση των μαζικών πλειστηριασμών

Η κυβέρνηση ξέχασε πως όσο διαρκούσε ο πολύμηνος εγκλεισμός των πολιτών και ο περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας, οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έτρεχαν κι αυτές ακάθεκτα.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, δίχως αίσθημα θεσμικής κάλυψης των νοικοκυριών και προστασίας τους αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Την ώρα που η κοινωνία μετρά τις πληγές της από τον κορωνοϊό και ο κόσμος της αγοράς οδηγείται πισθάγκωνα στη χρεοκοπία, η κυβέρνηση απελευθερώνει τους μαζικούς πλειστηριασμούς.


Ότι κι αν προτείναμε για τη ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, έχει απορριφθεί στην πράξη.

Για αυτό και η δεύτερη ευκαιρία στα μάτια όσων επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η κυβέρνηση έχει αναλάβει το ανεξόφλητο χρέος των εκβιασμών που δεν έπιασαν τόπο μέσα στην οικονομική κρίση ακολουθώντας μια διπλή στρατηγική.
Την ελεύθερη πτώση των εισοδημάτων των εργαζομένων που θα αμείβονται ταυτόχρονα με ρεπό και την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Είναι η νεο-δεξιά εκδοχή του νεοφιλελεύθερου παραδείγματος που εφαρμόζει η ΝΔ στην πατρίδα μας. Είναι το τελικό χτύπημα στο κράτος δικαίου και πρόνοιας, είναι το οριστικό σφυροκόπημα της κοινωνίας μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ